Studiu. Mai mulți prieteni pe Facebook, viață mai lungă
Data actualizării: Data publicării:
Pe măsură ce viața noastră socială se mută pe rețelele de socializare, precum Facebook, în ultimii zece ani, s-au făcut multe studii legate de impactul pe care îl au acestea asupra sănătății noastre. Conform unui nou studiu, timpul petrecut pe rețelele sociale ar putea fi asociat cu o viață mai lungă, potrivit New York Times.
Studiul scoate la iveală că beneficiile pe care le avem în viața „offline” se refectă în activitatea online de pe rețelele sociale. Cercetătorii americani au descoperit că persoanele cu mai mulți prieteni pe rețelele de socializare au șanse să trăiască mai mult decât cei „deconectați”. Acest lucru contrazice afirmația că rețelele sociale au un impact negativ asupra sănătății utilizatorilor.
Studiul a fost efectuat cu ajutorul a 12 milioane de profiluri ale unor utilizatori Facebook și de Departamentul de Sănătate din California.
Cercetarea a dezvăluit că utilizarea Facebook în mod moderat a fost asociată cu cea mai mică rată de mortalitate și că primirea cererilor de prietenie pe Facebook a fost, de asemenea, corelată cu scăderea mortalității. Trimiterea cererilor de prietenie, în schimb, nu reduce mortalitatea, conform studiului.
Cercetătorii americani au confruntat activitatea de pe Facebook cu datele medicale ale utilizatorilor rețelei sociale, din California, implicați în studiu. Toți subiecții sunt născuți între 1945 și 1989.
În studiu este menționat că „există multe limitări” pentru că nu există o dovadă clară că utilizarea rețelei sociale are un efect direct asupra sănătății persoanelor.
Nathan Jurgenson, sociolog și cercetător pentru Snapchat a afirmat că studiul oferă multe dovezi că legăturile online fac parte din „lumea reală”, deși sunt niște conexiuni noi și diferite pentru omenire.