REVIEW. Allview X3 Soul Style, un telefon foarte reuşit pentru categoria sa de preţ
Compania braşoveană Allview şi-a diversificat considerabil oferta pe piaţa telefoanelor mobile în ultimii ani. Dacă la început, la auzirea numelui brandului ne gândeam automat la telefoane autohtone ieftine care nu impresionează prin nimic, începând cu modelul X1 Soul, cei de la Allview au intrat şi pe piaţa de device-uri premium.
În momentul de faţă, telefoanele din gama P sunt cele cu preţuri foarte accesibile, cele din gama V acoperă plajă mid-range iar vârful de gamă al companiei este seria Soul.
Cel mai adesea un Soul este urmat de un Style, un Mini, un Pro şi la final un Xtreme. Astăzi aruncăm o privire atentă asupra recentului lansat X3 Soul Style.
Ştim că de obicei lăsăm preţul produselor pentru finalul review-ului însă în acest caz vom face o excepţie. Allview X3 Soul Style costă în jur de 1.100 de lei ceea ce îl face să fie un telefon mid-range din punctul de vedere al preţului. Motivul pentru care am început cu preţul este că acesta reprezintă principalul filtru în baza căruia vom judecă telefonul în discuţie.
Allview X3 Soul Style utilizează aceeaşi platformă ca şi Allview X3 Soul şi este mai accesibil decât acesta. Ambele modele utilizează chipset-ul MediaTek MT6753, alcătuit dintr-un procesor Octo-core Cortex-A53 de 1.3 GHz şi o placă grafică Mali T720.
Ambele modele sunt dotate cu 3GB memoria RAM, 32GB memorie şi posibilitate de a extinde stocarea cu până la 128 GB în mod single SIM.
Ambele sunt smartphone-uri dual SIM şi dispun de acelaşi modul LTE Cât 4. Telefonul poate fi utilizat în modul single SIM ceea ce permite utilizatorului să folosească slotul pentru cel de-al doilea SIM pentru a monta un card micro SD. Şi o ultima asemenare dintre cele două terminale este acumulatorul Li-Po cu o capacitate de 3150 de mAh.
Asemănările se opresc însă aici. Display-ul de 5.5 inchi al lui X3 Soul Style utilizează un panou IPS FullHD, faţă de Amoled-ul HD de pe X3 Soul. Diferenţa acestei tehnologii de imagine rezidă în intensitatea negrului şi consumul de energie. În timp ce ecranele AMOLED produc culori mai vii şi un negru mai intens, ecranele IPS produc culori mai naturale şi consumă mai puţină baterie.
Camera principala al lui X3 Soul Style are 13MP şi include un senzor Sony IMX258, spre deosebire de senzorul Samsung de pe X3 Soul. De asemenea, Allview X3 Soul Style are o camera frontală de 8MP iar telefonul rulează cea mai recentă versiune de Android, 6.0 Marshmallow.
Per total, există suficient de multe diferenţe între cele două modele încât să fim curioşi în legătură cu Style-ul, iar preţul acestuia reprezintă cu siguranţă un avantaj.
Ambalajul telefonului este elegant şi minimalist iar în interior se găseşte un telefon cu un design extrem de atrăgător. Materialele folosite în construcţie sunt de bună calitate, textura telefonului este plăcută şi uşor granulată iar latura frontală este protejată de un strat generos de Gorilla Glass 3 care promite să protejeze ecranul de zgârieturi.
În ciuda faptului că spatele telefonului arată extrem de bine şi nu prinde amprente datorită materialelor alese în mod inteligent, el tinde să alunece cu uşurinţă mai ales dacă aveţi mâinile uscate. De aceea veţi vrea să fiţi foarte atenţi când mânuiţi telefonul cu o singură mână.
Display-ul este unul dintre primele lucruri care ne-au impresionat la acest telefon. Acesta se descurcă fără probleme în orice condiţii de iluminare şi are un contrast uriaş de peste 1800 la 1. Panoul IPS de pe X3 Soul Style este unul dintre cele mai reuşite modele produse de compania românească până în prezent.
Allview X3 Soul Style rulează ultima versiune a sistemului de operare Android 6.0 însă meniul camerei este similar cu cel de pe X3 Soul. Este intuitiv uşor de utilizat şi chiar dacă nu am fost niciodată fanii companiilor care simt că pot face software mai bine decât Google, apreciem continuitatea la acest capitol şi putem remarca îmbunătăţiri.
Din punctul de vedere al camerei foto este deosebit de greu să fii obiectiv după ce ai testat cele mai performante telefoane de pe piaţă şi ştii ce poate să facă industria. Însă, dacă ne aducem aminte că vorbim despre un telefon care costă puţin peste 1.000 de lei, nu putem decât să lăudăm performanţele camerei lui X3 Soul Style. Aplicaţia de cameră se deschide suficient de rapid, autofocusul merge aproape instantaneu iar rezultatele sunt cât se poate de OK: culori vii, imagini conturate, un dynamic range decent. În mod evident telefonul se chinuie puţin în condiţii de luminozitate mai slabă însă asta nu ne surprinde.
Şi camera frontală produce un set de rezultate foarte decente aşa că puteţi fără probleme să folosiţi acest telefon pentru selfie-uri, poze cu mâncare sau fotografii de vacanţă.
Autonomica bateriei este bună. Noi am reuşit să obţinem peste 20 de ore de funcţionare în contextul în care l-am utiliat destul de intens, cu wireless pornit, cu luminozitatea aproape de maxim, redând clipuri video, jucând numeroase jocuri şi realizând fotografii şi clipuri video.
În concluzie, Allview X3 Soul Style este un telefon foarte reuşit pentru categoria sa de preţ, un companion bun atât în viaţă de zi cu zi cât şi în vacanţe, cu un display frumos care rezistă cu brio în lumina soarelui şi performanţe pe care te poţi baza.
- Etichete:
- allview
- allview x3 soul style
- review allview x3 soul style
- pret allview x3 soul style
- allview x3 soul style pret
- impresii allview x3 soul style
- telefoane allview
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News