Numeroase studii anterioare au demonstrat că oamenii cu deficienţe de vitamina C au un risc crescut de cancer. Iar acum, cercetătorii americani au făcut mai multe teste pe şoareci şi au reuşit să înţeleagă exact cum funcţionează acest antioxidant.
Într-unul dintre studii, publicat în revista Nature, au descoperit că vitamina C poate forţa celulele stem să se maturizeze şi să-şi urmeze cursul normal de viaţă, în loc să se multiplice necontrolat şi să provoace cancer sanguin.
Al doilea studiu arată că doze mari de vitamina C omoară celulele leucemice şi restabilesc funcţia normală a enzimei (enzima TET2) care reglementează producţia de sânge.
Experţii nu au reuşit încă să stabilească doza ideală de vitamina C şi nici nu au descoperit care dintre tipurile de cancer este favorizat de niveluri mici de vitamina C, dar sunt semne încurajatoare că vitaminca C are mai multe beneficii decât se știa.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.