A apărut un nou test care identifică superbacteriile în doar câteva minute. O astfel de tehnică va ajuta doctorii să prescrie antibiotice eficiente şi ar putea împiedica răspândirea acestor germeni periculoşi, spun cercetătorii de la Berkeley.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
700.000 de oameni mor anual din cauza bacteriilor rezistente la antibiotice, arată un studiu din 2016. Mai mulţi decât din infecţia cu Zika sau Ebola. Cele mai mari probleme le cauzează medicamentele administrate necorespunzător.
Oamenii de ştiinţă americani spun că testul lor, numit DETECT, identifică într-o simplă probă de urină acea moleculă din bacteria periculoasă care anulează efectul antibioticului. Testul devine galben atunci când sesizează un microb rezistent. Şi nu durează mai mult de câteva minute.
Spre comparaţie, la testele actuale, care trebuie efectuate într-un laborator, rezultatele apar în două-trei zile, timp suficient ca bacteriile să invadeze alte organe. Este un pas important pentru că riscul de complicaţii dispare dacă tratamentul potrivit este administrat cât mai repede.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.