Grăsimea nedorită ar putea dispărea cu ajutorul unui plasture care are multe-multe ace minuscule. Oamenii de ştiinţă americani spun că este eficient chiar şi împotriva diabetului.
Omul are două tipuri de grăsimi în corp – una rea, albă şi alta sănătoasă, maro. Cea mai închisă la culoare se găseşte în special la copii. Conţine un număr mai mare de mitocondrii, care ard calorii ca să ne ţină de cald. Spre exemplu, 50 de grame de celule adipoase maro pot consuma în jur de 500 de calorii pe zi.
Problema este că, până ajungem la maturitate, pierdem cea mai mare parte din această grăsime bună. Aici intervine plasturele inventat de cercetătorii americani. Acele minuscule străpung pielea şi trimit nanoparticule care scot în evidenţă celulele grase.
Experţii au făcut teste pe şoareci obezi şi au observat că în momentul în care aceste nanoparticule se degradează, eliberează un medicament care transformă celulele adipoase rele în grăsime bună.
În doar o săptămână, grăsimea din zonele pe care a fost aplicat plasturele s-a micşorat cu 20 la sută. În plus, a scăzut nivelul de glucoză din sânge.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World și în fiecare sâmbătă de la 16:30, pe Digi24, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.