Exclusiv Interviu cu „vânătorul de extratereștri”. Avi Loeb: Cred că e arogant să credem că suntem cei mai deștepți, că suntem singuri

Data publicării:
avi loeb profimedia
Un astrofizician de la Harvard spune, într-un interviu pentru Digi24, că e posibil să fi găsit dovezi ale vieții extraterestre. Foto: Profimedia

Un astrofizician de la Harvard spune, într-un interviu pentru Digi24, că e posibil să fi găsit dovezi ale vieții extraterestre. Avi Loeb spune va dezvălui în curând, când va publica un studiul complet pe această temă. Cercetătorul susține că este posibil ca niște fragmente de meteorit recuperate din Oceanul Pacific ar putea fi, de fapt, rămășițele unei nave trimise de o altă civilizație, la fel cum a făcut și omenirea în anii 70, când a lansat sondele Voyager.

Avi Loeb, astrofizician: Primul obiect din afara sistemului solar a fost detectat de sateliții SUA în 2014, era un meteorit, de jumătate de metru, care a intrat în coliziune cu Pământul și a explodat la 20 de kilometri deasupra Oceanului Pacific. Avea ceva special, se mișca foarte repede.

S-a dovedit că venea din afara sistemului solar și se deplasa cu 60 de km/s. Avea o duritate mult mai mare decât toate celelalte 272 de roci spațiale pe care le știam, catalogate de NASA.

E posibil să fie un fel de navă spațială, ca Voyager, pe care l-am trimis în afara sistemului solar și care ar putea să se ciocnească de o altă planetă în câteva miliarde de ani. Și care ar arăta ca un meteorit, dacă planeta ar fi ca Pământul. Întrebarea e dacă acest obiect a fost creat de o altă civilizație extraterestră.

Pentru a afla, am fost la locația meteoritului și, în mod uimitor, am găsit bucăți mici, topite, rezultate în urma intrării lui în atmosferă. Acum studiem compoziția acestuia. Prima întrebare e dacă elementele chimice ale acestui obiect apar cu o frecvență diferită față de cea din sistemul nostru. A doua întrebare e dacă reprezintă o dovadă irefutabilă a unei origini tehnologice.

Avem niște rezultate foarte interesante.

Știm că viteza acestui obiect a fost atât de mare încât trebuie să fi venit din afara sistemului solar, dar trebuie să-i verificăm compoziția, dacă e diferită de materialele din sistemul nostru. Întregul sistem solar a fost creat dintr-un singur nor de gaze, care avea o abundență similară de elemente, pentru că a fost îmbogățit de aceeași supernovă. Dacă ai un obiect dintr-o regiune îndepărtată, acesta a fost îmbogățit de o cu totul altă supernovă, iar abundanța de elemente, de izotopi radioactivi și vârsta lor va fi diferită.

Acest obiect a absorbit stresul provocat de frecarea cu aerul la un nivel mult mai mare decât restul rocilor spațiale. Și-a păstrat integritatea până la cel mai de jos nivel al atmosferei noastre. De aici tragem concluzia că este mai dur chiar și decât meteoriții de fier. Ridică multe întrebări, de ce primul obiect interstelar se dovedește mai dur decât toate rocile spațiale pe care le știm.

Cred că e arogant din partea noastră să credem că suntem cei mai deștepți, că suntem singuri, că Albert Einstein a fost cel mai deștept om de știință care a existat de la Big Bang încoace, de 13,8 miliarde de ani. În primul rând pentru că sunt sute de miliarde de planete similare cu Pământul, lângă o stea similară cu Soarele nostru, doar în galaxia Caleea Lactee.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Fenomenul care sfidează logica, Timp Negativ: Descoperirea despre natura realității care...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Loredana Groza, în bustieră și colanți mulați, la sală. Mândră de siluetă și abdomen, și-a făcut câteva...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
Cât de sigură mai e România într-o Europă a atentatelor. Ce recomandă SUA. Expert: „Mai repede corupi un...
Newsweek
Cu ce precizie iau pensia, în 2025, românii care au muncit în Germania? Haos cu pensiile în România
Digi FM
10 ani de la moartea lui Joe Cocker. Vocea răgușită l-a făcut unul dintre cei mai distinctivi vocalişti ai...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Imagini inedite cu un cerb care se bălăcește în Parcul Național Bucegi: „Cineva intră în jocul tânărului...
Film Now
Leonardo DiCaprio, apariție rară alături de tatăl său și de Al Pacino. La 81 de ani, George DiCaprio arată...
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...