Trenurile supersonice Hyperloop, care vor circula prin tuneluri vidate pe sub marile oraşe ale lumii, pe care ar trebui să le conecteze între ele, vor îmbunătăţi cu siguranţă transportul public. Dacă se vor face, pentru că nu doar construcţia unui astfel de sistem este foarte dificilă şi costisitoare, dar şi tuburile prin care vor trece garniturile ridică semne de întrebare.
Cel mai mult va avea de câştigat însă chiar cel căruia îi aparține ideea construirii trenului supersonic, Elon Musk. Planurile dezvăluite anul trecut arată că proiectul Westwood – Aeroportul din Los Angeles va trece atât pe la sediul SpaceX, deţinut de Elon Musk, cât şi pe la proprietăţile acestuia din Bel Air. O călătorie care în mod normal ar dura 60 de minute s-ar reduce la doar şase cu noul sistem de transport.
Tot anul trecut, Elon Musk a anunţat că a primit o aprobare verbală pentru un tronson Washington-New York, care ar reduce timpul de călătorie între cele două oraşe cu aproximativ o oră şi jumătate. Dacă trenul Hyperloop va circula cu 1200 de kilometri pe oră, viteza promisă.
Aşteptăm să vedem dacă anul acesta va reuşi să atingă această viteză, pentru că la cel mai recent test a circulat cu doar 400 de kilometri pe oră, adică o treime.
Pentru a afla ce alte așteptări avem în 2018 de la știință și tehnologieurmăriți pe Digi24, sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”. Teodora Safta v-a pregătit previziunile anului 2018. (Arhiva emisiunii, aici). Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.