Pauzele mici și dese nu mai sunt deloc cheia marilor succese. Cel puțin asta susțin atât antreprenorii români, cât și angajații - care se tem că din cauza scurtelor momente de relaxare pe care le au la locul de muncă pierd bani. Din acest motiv, ajung să lucreze mai mult decât ar trebui.
Din teama de a pierde oportunitatea cea mare sau de a-i dezamăgi pe cei dragi, mulți antreprenori și angajați ajung să se simtă vinovați pentru momentele de pauză. Ei ajung să vada aceste momente de relaxare ca pe o pierdere de timp iar asta nu face altceva decât să diminueze plăcerea din timpul momentelor de relaxare atât de necesare tuturor.
Cosmin are 24 de ani. Pentru el, fiecare secundă se traduce în bani și dezvoltare personală.
Cosmin Alin Boțoroga - tânăr antreprenor: Întotdeauna când îți iei o pauză te simți vinovat pentru că realizezi că ai putea să dai mai mult la partea de muncă și mai puțin la partea de relaxare, pentru că ai salarii, pentru că vrei sa îți crească business-ul.
Pauzele atât de necesare sunt văzute ca o povară chiar și de către unii angajați români.
Angajat: Când ai deadline-uri și ai foarte mult de lucru te gândești că nu ar trebui să îți iei pauză, deși este omenește să obosești sau să îți dai refresh.
Specialiștii avertizează că scurtele momente de pauză sunt absolut necesare. Creierul nu poate funcționa la capacitate maximă, continuu.
Matei Stănculescu - psiholog: Orice teamă e un combustibil emoțional negativ, iar combustibilul emoțional negativ este perceput de mintea noastră ca fiind un pericol.
Liviu Vasilescu - consultant business: Pare că performanța vine din exces, pare că cei mai buni artiști, sportivi sau performeri petrec foarte mult timp în ceea ce fac, dar nu se întâmplă asta cu adevărat, ei iau pauze.
Un raport recent arată că 1 din 5 oameni abia își face timp pentru el într-o zi.
Editor : I.C