Asfalt lipsă, capre, căruțe și mărăcini. Așa își întâmpină Capitala vizitatorii. Cu mici excepții, intrările în București îi lasă impresia călătorului că ajunge într-un loc abandonat.
La intrarea-n București, dinspre centură, pe cheiul Dâmboviței, în Sectorul 3, asfaltul a ajuns la sârmă. La dreapta sunt ciulini, ambrozie și alte buruieni. La stânga... e hăul râului. Și nu e gard! Nici trotuare nu sunt! E sălbăticie. Ba chiar mai în față puțin, după pod, lângă șosea pasc capre. Ca la țară.
Reporter: Câte capre aveți?
Păstor de capre: O sută și vreo șaizeci.
Reporter: Primarul Sectorului 3 ce zice?
Păstor de capre: Păi, dar n-avem treabă... Îi facem curățenie pe aici! Ce poate să zică? Nu vezi? I love Sectorul 3!
Reporter: Ce înseamnă?
Păstor de capre: Iubește Sectorul 3!
Reporter: Caprele iubesc Sectorul 3?
Păstor de capre: Da... iubesc, da! Păi eu dacă n-am pensie, n-am nimic...
Reporter: Așa arată caprele de oraș, de București?
Păstor de capre: Da!
La dreapta porții de intrare dinspre Giurgiu, în Sectorul 4, printre rugi și gunoaie este un... WC rustic, săpat. În partea cealaltă, spre Republica, e un amalgam ciudat: căruțe, mașini vechi și noi, bălării, praf, autobuze. Pe aici, intră-n oraș trenul de Oltenița. Până la capăt de linie, oprește în Gara Cățelu. Un loc mizerabil, sub zăvor, fără nicio sursă de apă.
Reporter: Intrarea în București, aici, la Cățelu, vă place? Cum arată, așa...
Șef de tren: Spațiul verde? Sau la ce vă referiți?
Reporter: Igienă, tot!
Șef de tren: Igienic cam... Cam slăbuț! Ar mai trebui ceva tăiat iarbă pe acolo. În general ce e verde pe lângă calea ferată!
Din trenul de Oltenița, primul contact al călătorului cu Bucureștiul este dezolant. Prin ferestrele din stânga, ori prin cele din dreapta se văd gunoaie, mărăcini, dezordine și iarbă uscată. Finalul călătoriei este la Titan Sud. Lângă metrou Republica. Și... tot fân și mărăcini are în peisaj.
Editor : G.M.