Rafila: Ministerul Sănătăţii nu va semna contractul-cadru dacă el aduce o restrângere a accesului la servicii de sănătate

Data publicării:
alexandru rafila
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Foto: captură video

Ministerul Sănătăţii nu va semna viitorul contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale dacă acesta aduce o restrângere a accesului la servicii de sănătate, a declarat ministrul Alexandru Rafila, informează Agerpres.

"Am avut o discuţie cu conducerea CNAS. (...) Ministerul Sănătăţii nu este numai un avizator, este şi un semnatar al acestui contract-cadru. Ministerul Sănătăţii nu va semna acest contact-cadru dacă el aduce o restrângere a accesului la servicii de sănătate, mai ales serviciile furnizate de fizioterapeuţi care sunt servicii de recuperare, de reinserţie mai rapidă a oamenilor în viaţa normală. (...) Am auzit explicaţii de la Casa Naţională, sunt colegii noştri. Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea că Ministerul Sănătăţii nu sprijină astfel de soluţii de îngustare a accesului la servicii de sănătate", a spus ministrul.

Draftul contractului-cadru pentru sănătate pus în dezbatere de CNAS prevede ca în ambulatoriu să fie decontat un singur serviciu medical de același tip pe zi, pentru o persoană. Încă de la punerea în dezbaterea publică, Alexandru Rafila a spus că nu este de acord cu proiectul.

Prevederile contractului-cadru au fost contestate și de Colegiul Fizioterapeuților din România care spune că acesta exclude de la finanțare mai multe servicii de fizioterapie din lista serviciilor de sănătate conexe actului medical.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri