(P) 2.000 de IMM-uri își pot perfecționa și recalifica angajații printr-un proiect lansat de Autoritatea pentru Digitalizarea României

Data actualizării: Data publicării:
ADR-WEB-Bannere-v3-240618-1920x1080px

În contextul în care digitalizarea forței de muncă este o prioritate atât la nivel national, cât și european, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a lansat proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”.

Angajații care au contract individual de muncă (normă întreagă sau parțială) și care provin din IMM-uri, pot beneficia de cursuri prin intermediul cărora vor dobândi competențe relevante în nouă domenii tehnice esențiale.

Proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri” are ca obiectiv sprijinirea a minimum 2.000 de IMM-uri, iar ajutorul acordat fiecărui IMM, materializat exclusiv sub forma programelor de instruire, este de maximum 17.000 euro.

Lista cursurilor disponibile în proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”:

Cursul de Inteligență Artificială (IA) va oferi participanților informații despre concepte avansate ale IA și cum acestea pot fi aplicate în diverse sectoare industriale. Cursul va explora instrumente precum TensorFlow și PyTorch, iar cursanții vor învăța să folosească platforme de cloud pentru a implementa soluții de IA, să înțeleagă cum se gestionează și se implementează proiectele de IA și ce înseamnă o abordare etică și responsabilă a IA.

Cursul despre Automatizarea Proceselor Robotice (RPA) va prezenta un instrument revoluționar. RPA este, practic, un coleg virtual, care poate prelua sarcinile repetitive, monotone, care pot consuma mult timp, cum ar fi introducerea datelor sau generarea rapoartelor.

În cadrul cursului de Cyber-Physical System vor fi explorate detaliile, avantajele și beneficiile integrării acestei tehnologii care permite interacțiunea și controlul eficient al dispozitivelor și proceselor.


Învățare Automată (Machine Learning – ML). Prin Machine Learning se pot automatiza procesele repetitive, personaliza ofertele pentru clienți și îmbunătăți analiza datelor.

Big Data este un curs axat pe tehnologii emergente în care se vor învăța framework-urile de procesare a volumelor mari de date și instrumentele de analiză a acestora.

Blockchain - tehnologia blockchain oferă un mod sigur și transparent de a stoca și transfera date, revoluționând diverse industrii. Implementarea soluțiilor blockchain poate ajuta IMM-urile să îmbunătățească securitatea datelor, să optimizeze lanțurile de aprovizionare și să sporească transparența operațională.

Internetul Obiectelor sau Internet of Things (IoT) reprezintă o revoluție în modul în care funcționează afacerile, deoarece permite dispozitivelor și mașinilor să comunice între ele prin internet, colectând și schimbând informații care pot fi folosite pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea.

Cloud Technologies va ajuta la înțelegerea funcționalității Cloudului, cum poate fi folosit eficient și cum poate lucra în avantajul companiei.

Cei care vor opta pentru o formare în domeniul Additive Manufacturing se vor familiariza cu definiția și principiile de bază ale manufacturii aditive și vor înțelege felul în care obiectele tridimensionale sunt create prin adăugarea succesivă de straturi de material, explorând evoluția și aplicațiile acestei tehnologii în diferite industrii. El va permite absolvenților să creeze obiecte personalizate, complexe și funcționale.

Cursurile din cadrul acestui program vor fi susținute de către parteneri precum: RQM Certification, Ascendis Consulting, Ascendia SA, CIT-IRECSON, CNIPMMR, Equatorial Gaming, Infosec Center, Merlin Business, Bocasoft, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

IMM-urile interesate se pot înscrie pe platforma disponibilă la: https://proiecte.pnrr.gov.ro,  în cadrul căreia vor depune solicitările de sprijin, pentru a beneficia de ajutorul prevăzut de schema de ajutor de minimis.

Înscrierea și transmiterea solicitărilor de sprijin se va putea face până la data de 30.11.2024, ora 17:00. Solicitările de sprijin vor fi evaluate în baza principiului „primul venit, primul servit” și selectate după încărcarea acestora în platforma PNRR https://proiecte.pnrr.gov.ro.

Toate companiile interesate de accesarea acestui program pot afla mai multe detalii la adresa de internet a Autorității pentru Digitalizarea României https://www.adr.gov.ro/investitia-19-competente-in-tehnologii-avansate-pentru-imm-uri/.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale