Video&Foto Orașul în care un bulevard este, din 2020, un șantier fără sfârșit. Drumul s-a umplut de bălți la prima ploaie după asfaltare
Data publicării:
Reparații, asfaltare după asfaltare chiar și de trei ori pe unele porțiuni - e ceea ce s-a întâmplat pe un bulevard din Timișoara. De câteva luni, șoferii care au drum pe acolo sunt exasperați. Lucrarea nu a fost nici măcar recepționată de autorități. Constructorul spune că reparațiile punctuale au ca scop îmbunătățirea scurgerii apelor. Acestea se fac în întregime pe garanția antreprenorului.
Lucrările au început în 2020, iar anul acesta ar fi trebuit să fie gata. Doar că la câteva zile de la inaugurare, au apărut necazurile: pentru șoferi și pentru constructor, deopotrivă.
"Primele probleme pe această stradă din Timișoara au apărut chiar anul acesta, când șoferii au început să circule pe bulevard. Din păcate la prima ploaie, șoferii au observat că se creează foarte multe bălți din cauza faptului că asfaltul nu avea panta necesară pentru ca apa să se ducă în canalizare", transmite Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24.
Constructorul a început să refacă o parte din lucrări, însă de la un control la altul au fost descoperite alte nereguli.
"Chiar dacă lucrările ar fi trebuit să fie terminate, încă avem astfel de semne care ne indică faptul că suntem pe un șantier, iar în spatele meu asfaltul proaspăt turnat a fost din nou decopertat", constată Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24.
Pe bună dreptate, șoferii sunt exasperați.
"Au făcut stratul de susținere și după aceea l-au spart și au schimbat țevile. Șantier fără sfârșit...", spune un șofer.
"Ce să vedem că atât de înguste sunt astea... Dacă e un autobuz aici, nu poți să depășești, nu poți să faci nimic. Dacă autobuzul pleacă din capăt și vine tot înainte, tot în spatele lui trebuie să stai", explică un alt șofer.
Autoritățile locale spun că vor recepționa proiectul doar când nu vor mai fi nereguli, indiferent cât timp ar însemna asta.
"Cred că au fost făcute undeva la o treime din guri și acum sunt zone mari pe care trebuie să le asfalteze astfel încât să ne asigurăm că scurgerea este una potrivită și că nu vom avea bălți la prima ploaie pe un bulevard nou reabilitat," transmite Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara.
"Remedierile punctuale care se fac pe Bogdăneștilor se datorează constragerilor impuse de lățimea amplasamentului și au ca scop îmbunătățirea scurgerii apelor. Acestea au fost stabilite împreună cu proiectantul și beneficiarul lucrării și se fac în întregime pe garanția antreprenorului", au transmis, într-un răspuns pentru Digi24, reprezentanții firmei care fac lucrările acolo.
Calea Bogdăneștilor este un proiect de peste 150 de milioane lei, din care 91 milioane lei bani europeni.