Ministrul Mediului a anunțat că va verifica plângerile turiștilor legate de gropile din mare

Data publicării:
plaja vama veche
Foto: Shutterstock

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că a fost luată decizia de a se face înnisipări şi în timpul verii, cu riscul de a tulbura activitatea turistică, atât pe motiv că acele plaje erau puternic afectate de eroziunea costieră, dar şi pentru că sunt ridicate costurile cu închirierea echipamentelor. El a afirmat că, dacă au apărut gropi în mare în urma acestor lucrări, ele nu sunt conforme cu proiectul, astfel că va merge să verifice acest lucru împreună cu o echipă de specialişti.

Mircea Fechet a participat, joi, la Neptun, la o întâlnire cu reprezentanţii industriei de turism din zona de sud a litoralului.

El a explicat de ce lucrările de înnisipare au avut loc şi în timpul sezonul estival, lucru care nu s-a mai întâmplat până în acest an.

”Ştiu că a existat un disconfort în timpul sezonului cald anul acesta pentru că decizia ANAR-ului a fost aceea de a înnisipa şi în timpul verii, lucru care nu se întâmplă de obicei, însă a fost o decizie luată ca urmare a unei realităţi, respectiv a faptului că plajele înnisipate erau profund afectate de fenomenul de eroziune costieră şi s-a luat decizia, cu riscul de a tulbura activitatea turistică, cu riscul de a genera un anumit disconfort în şantierele respective, totuşi să avem cât mai repede o plajă, cu atât mai mult cu cât costurile legate de toate echipamentele necesare procesului de înnisipare se ridică la sute de mii de euro în fiecare zi”, a afirmat ministrul Mediului, citat de News.ro.

El a fost întrebat ce se întâmplă cu gropile din Marea Neagră care ar fi apărut tocmai în urma acestui proces de înnisipare.

”I-am chemat pe colegii de la Apele Române care au venit cu planşele în mână şi mi-au prezentat care este profilul plajei, atât cel de pe uscat, cum s-ar spune, dar şi cel care se află sub nivelul mării. Şi profilul acelei plaje trebuie să fie unul care să aibă o anumită liniaritate, cu alte cuvinte dacă există astfel de gropi, cum au fost ele numite în mass-media, ele nu sunt în conformitate cu proiectul tehnic în baza căruia acele lucrări sunt recepţionate. Nu întâmplător, astăzi o să am şi o întâlnire cu reprezentanţii Institutului de Cercetare-Dezvoltare GeoEcoMar, alături de care voi merge cu barca în largul Mării Negre pentru a face determinări şi pentru a mă asigura personal că profilul proiectului este respectat”, a răspuns ministrul Mediului.

Mircea Fechet a adăugat că, în cazul în care sunt descoperite asemenea situaţii, acestea trebuie remediate pe cheltuiala constructorului.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu