În următorii doi sau trei ani, cotația bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari, iar în următorii douăzeci de ani, ar putea crește la 1 milion de dolari, este de părere șeful Social Capital, Chamath Palihapitiya.
![](https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA3dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTcl/MkYxMiUyRjEyJTJGODU1MDYyXzg1NTA2/Ml9iaXRjb2luLWNyYXNoLWRvbWluYW5j/ZS1pbmRleC1lMTUwMDMwNDY0NDg1MC5q/cGcmdz04MDAmaGFzaD1iN2ViMWQyMmU4ZTA1NThmOTkyNzYyZjY1ODRjNGE0Yg==.thumb.jpg)
Omul de afaceri, unul dintre adepții înfocați ai bitcoin, a vorbit despre aprecierea dramatică a criptomonedei de săptămâna trecută, care a fost asemănată cu un tren fără frâne, în cadrul emisiunii Squawk Box de pe CNBC.
Chamath Palihapitiya a spus că el și doi priteni de-ai lui au deținut, la un moment dat, în 2013, 5% din întregul pachet de acțiuni al bitcoin.
Citește și: BUSINESS CLUB. Poate declanșa bitcoinul o criză mondială de proporții?
„Acesta este acum un joc de încredere. Nu există altă utilitate. Este un fenomen fantastic și un depozit de valoare împotriva regimurilor autocratice și a infrastructurii bancare, despre care știm că sunt corosive modului în care lumea trebuie să funcționeze corect”, a afirmat șeful Social Capital.
Citește și: Bitcoin. Ce este, cum a apărut și cum funcționează moneda care a revoluționat industria financiară mondială
„Băncile centrale nu pot emite (doar ele – n.r.) monede la nesfârșit”, a adăugat Palihapitiya.
Bitcoin a depăşit pentru prima oară, vineri, 8 decembrie, nivelul de 17.000 de dolari pe unitate, iar cererea uriaşă a dus la blocarea uneia dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare, cu doar câteva zile înainte de începerea tranzacţiilor cu contracte futures pentru moneda virtuală în Statele Unite.