Zelenski spune că ofensiva ucraineană în regiunea Kursk a obligat Moscova să aducă 40.000 de soldaţi ruși în zonă. „Continuăm”

Data publicării:
Grad multiple rocket launcher of the Russian Army Sever [North] Group of Forces is deployed in a border area of the Kursk Region
Rușii au fost obligați să mute trupe de pe frontul din Ucraina pentru a încerca să elibereze Kursk. Foto: Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că ofensiva lansată de Kiev în regiunea de graniţa rusă Kursk a constrâns Moscova să desfăşoare acolo 40.000 de soldaţi și a dat asigurări că va continua.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Situaţia de pe front în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata rusă a avansat în ultimele luni până la punctul de a pune în pericol oraşul ucrainean Pokrovsk este „foarte îngrijorătoare”, dar Kievul a reuşit să diminueze capacităţile Moscovei, a afirmat Zelenski în mesajul său video difuzat zilnic.

Dar în ceea ce priveşte regiunea rusă Kursk, spre nord, unde armata ucraineană a lansat o ofensivă surpriză în august pentru a deturna trupele ruse de pe front, „am reuşit deja să trimitem în această zonă în jur de 40.000 de soldaţi ruşi”, a adăugat Zelenski. „Continuăm”, a mai spus el.

Ucraina, aflată în dificultate în est, a lansat un atac major pe 6 august în regiunea rusă Kursk, cucerind sute de kilometri pătraţi, potrivit Kievului.

Kievul speră să constrângă Moscova să-şi redistribuie trupele care sunt în regiunea Doneţk şi astfel să le încetinească operaţiunile, dar soldaţii ruşi continuă în prezent să avanseze în această zonă, notează AFP.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri