Zelenski acceptă reluarea exporturilor de îngrășăminte rusești prin Ucraina în schimbul eliberării prizonierilor. Kremlinul refuză

Data actualizării: Data publicării:
AN INDUSTRIAL SIZED BAG OF AMMONIUM NITRATE AGRICULTURAL FERTILIZER WHICH CAN BE USED IN IMPROVISED EXPLOSIVE DEVICES UK
Zelenski susţine ideea reluării exporturilor ruseşti de amoniac prin Ucraina numai dacă Moscova îi predă pe prizonierii de război. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat vineri că va susţine ideea reluării exporturilor ruseşti de amoniac prin Ucraina numai dacă Moscova îi predă pe prizonierii de război, o idee respinsă rapidă de Kremlin, relatează Reuters.

Într-un interviu pentru Reuters, Zelenski a declarat că a propus o înţelegere la Naţiunile Unite privind reluarea transportului de amoniac rus prin Ucraina pentru a atenua lipsa globală de îngrăşământ.

„Sunt împotriva furnizării de amoniac din Federaţia Rusă prin teritoriul nostru. Aş face-o doar în schimbul prizonierilor noştri. Aceasta este ceea ce am oferit ONU”, a spus el în interviul realizat de la biroul său prezidenţial.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins ideea, a indicat agenţia de presă TASS. „Oamenii şi amoniacul sunt acelaşi lucru?”, a întrebat el, conform Agerpres.

Într-un interviu pentru Reuters, președintele Ucrainei a acuzat Rusia de comiterea de crime de război în nord-estul Ucrainei şi a afirmat că este prea devreme să vorbim despre sfârșitul războiului, în ciuda avansului teritorial rapid al forţelor sale din această lună.

Vladimir Putin a subliniat, vineri, în timpul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) care are loc la Samarkand, în Uzbekistan, „rolul în creştere al noilor centre de putere”, care „devine din ce în ce mai evident”. El a dat vina pe puterile occidentale pentru „greșeli sistemice în zona finanțelor și a energiei” și pentru sancțiunile împotriva Rusiei.

Liderul de la Kremlin a spus că țările sărace nu au acces la îngrășămintele Rusiei, care sunt îndreptate în schimb către Europa, și că oferă gratuit 300.000 de tone pentru statele aflate în dezvoltare.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce sunt unii oameni mai scunzi decât alții? Răspunsul se află în creierul nostru, spun oamenii de știință
Digi FM
Actrița Anca Dumitra, Geanina din "Las Fierbinți", a născut un băiețel. Își dorea să nască natural, dar nu...
Pro FM
Anca Țurcașiu, vacanță în Grecia cu noul iubit. Tolăniți pe nisip, îmbrățișați, au deja planuri mari: "Vom...
Film Now
Javier Bardem o adoră pur și simplu! Penelope Cruz, impresionată de cum a vorbit soțul despre ea. S-a lăsat...
Adevarul
Cine are prioritate în intersecții. Detaliile ce încurcă numeroși șoferi
Newsweek
Cine a fost primul român care a ajuns în SUA? Prieten cu marele inventator Benjamin Franklin
Digi FM
Călin Goia, de la Voltaj, povestește la Digi FM despre cei 25 de ani ai trupei și momentele dificile: "Am...
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de...
Digi Animal World
O femeie a fost al un pas să fie înghițită de un piton, în propria sa locuință. Aceasta a fost salvată după...
Film Now
Cum arată Xena și Gabrielle la mai bine de 20 de ani de la ultimul episod din "Xena, prințesa războinică"...
UTV
Anca Turcasiu a anuntat ce planuri de viitor are alaturi de noul sau iubit:“Am hotorat impreuna cu iubitul...