VIDEO. Soldații ruși i se plâng lui Putin: ”Fascismul este de fapt printre noi!”

Cristi Severin Data actualizării: Data publicării:
soldati rusi
Soldații ruși. Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

De la începutul invaziei în Ucraina, pe rețelele de socializare au fost publicate numeroase clipuri video care au relevat starea precară a moralului trupelor rusești, care, în disperare de cauză, au ajuns să se adreseze în mod direct președintelui Vladimir Putin, plângându-se de insuficienta pregătire militară, de lipsa echipamentului sau chiar de modul în care acționează proprii lor comandanți.

Anton Gerashchenko, cosilier în ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei, publică pe contul său de pe platforma X un clip video în care mai mulți soldați ruși, care se identifică drept membri ai Regimentului 7 de Gardă  Motorizat, afirmă că s-au hotărât să i se adreseze direct lui  Putin din cauza situație dificile în care se găsesc.

În fața camerei, unul dintre soldați spune că toți s-au oferit voluntari să lupte în Ucraina, și că în momentul semnării contractului cu ministerul rus al Apărări, pe 11 mai 2024, au fost asigurați că nu vor fi trimiși în prima linie a frontului, ci în eșaloanele de la nivelul doi sau trei.

”Soldați răniți, lăsați să zacă mai multe zile în tranșee”

Dar, spune soldatul, după ”o scurtă perioadă de instrucție ”am realizat că am fost înșelați”, iar după primul asalt ”am conștientizat că ceva nu era în regulă” - ”soldați răniți, lăsați să zacă mai multe zile în tranșee timp de mai multe zile”.

Soldații îi reproșează comandantului companiei că nu și-a respectat promisiunea pe care le-a făcut-o după evacuarea răniților, când le-a spus că vor fi înlocuiți în scurt timp și că se vor recupera într-o tabără militară, situată la depărtare de linia frontului, unde vor primi provizii, apă, alimente.

”Am participat la numeroase asalturi, am primit multe misiuni de la oameni pe care nu i-am văzut niciodată”, spune soldatul. ”Acești oameni ne conduc către un măcel sigur!”, a mai adăugat el, menționând că din efectivul inițial pe care îl avea compania, de 110 militari, doar 25 au supraviețuit.

”De ce această ostilitate față de noi? Ne-am oferit voluntari  pentru a eradica fascismul, dar, de fapt, fascismul este printre noi”

”În fiecare zi, alți camarazi se întorc răniți de pe front. Acesta e cel mai bun scenariu: să te întorci rănit!”, spune militarul rus.  ”Orice persoană prezentă aici își dorește să iasă cât mai curând din acest iad, să fie cât mai departe de aceste jigodii care ne dau ordine!”, răbufnește el.

”Mi-e teamă pentru viața mea!”, spune soldatul rus, menționând că în timpul unor misiuni ”am fost atacați chiar de artileria noastră”

”De ce această ostilitate față de noi? Ne-am oferit voluntari  pentru a eradica fascismul, dar, de fapt, fascismul este printre noi și încearcă să ne anihileze prin orice mijloace”, a mai declarat soldatul rus, referindu-se la una din explicațiile pe care le folosește Kremlinul pentru a justifica invazia Ucrainei - ”denazificarea” acestei țări.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

”Acești oameni au realizat subit că sunt anihilați chiar de către proprii comandanți,unii  pe care nu i-au întâlnit niciodată față-în-față și au decis să apeleze la Putin. Mult noroc!. 

Se pare că pentru ei este în regulă să invadeze o altă țară, să ucidă, dar nu vor ca și ei să fie omorâți”, a comentat Gerashchenko clipul video.

Newsweek a contactat ministerul rus al Apărării pentru comentarii privind acest clip video - neverificat, nedatat și  fără să fi fost determinat locul în care a fost înregistrat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă: "Ai greșit scena, băiatul meu"
Digi FM
Apariție cu stil. George Clooney şi Brad Pitt, la Veneția, unde își prezintă cel mai nou film, „Wolfs”
Pro FM
Andreea Antonescu, într-un costum de baie roșu ca focul. Reacțiile au curs lanț: „Superbă!”, „Arăți atât de...
Film Now
Soțul actriței Saoirse Ronan, în rolul următorului James Bond? Cum a reacționat vedeta din „Little Women” la...
Adevarul
Turiștii se plâng: „Turcia va fi goală în câțiva ani”. Ce îi nemulțumește: „M-am simțit furat la fiecare pas”
Newsweek
Rusia își schimbă doctrina nucleară. Este prima oară când este invadată de alt stat - Ucraina
Digi FM
Biserica din Suedia vrea să interzică „tradiţia hollywoodiană” prin care tatăl conduce mireasa la altar
Digi World
Cum a reușit o bunică de 89 de ani să supraviețuiască cinci zile în pădure, în Alpi, după ce a căzut într-o...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
O relație tot mai solidă. Brad Pitt, însoțit de iubita sa în Veneția, la câteva zile după ce Angelina și-a...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale