VIDEO Coreea de Nord susţine că a testat cu succes o rachetă cu focoase multiple. Sud-coreenii spun că a explodat în aer

Data publicării:
Coreea de Nord a publicat fotografii despre care spune că au fost făcute în timpul testării celei mai puternice rachete din ultimii 5 ani.
Test balistic în Coreea de Nord. Foto: Profimedia

Coreea de Nord susține că a testat cu succes lansarea unei rachete cu focoase multiple, potrivit agenției de presă de stat KCNA.

Regimul de la Phenian „a efectuat cu succes pe 26 iunie un test de separare şi control al unor focoase mobile individuale”, a relatat agenţia, precizând că „ogive separate au atins trei ţinte coordonate”.

Potrivit KCNA, acest tir a urmărit să testeze capacitatea MIRV („Multiple Independently Identificable Reentry Vehicle Technology”) de a trage mai multe focoase independente folosind o singură rachetă balistică.

Armata sud-coreeană a anunţat miercuri că Coreea de Nord a testat ceea ce părea a fi o rachetă hipersonică, dar proiectilul a explodat în zbor după ce a călătorit aproximativ 250 de kilometri deasupra Mării Japoniei, relaatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit statului-major sud-coreean, ar putea fi vorba despre o rachetă cu combustibil solid, care ar fi întâmpinat probleme de combustie pentru că emana mai mult fum decât de obicei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit KCNA, testul „a fost efectuat folosind motorul din prima etapă a unei rachete balistice cu combustibil solid cu rază intermediară de 170 până la 200 km”.

Coreea de Nord încearcă de mult timp să stăpânească tehnologii hipersonice şi cu combustibil solid mai avansate pentru a-şi face rachetele capabile să neutralizeze sistemele de apărare antirachetă ale Coreei de Sud şi Statelor Unite, precum şi să ameninţe bazele militare regionale americane.

În cazul rachetelor cu combustibil solid, nu este necesară realimentarea înainte de lansare, ceea ce face ca desfăşurarea lor să fie mai rapidă şi, prin urmare, face identificarea şi distrugerea lor de către adversar mai complexă.

Phenianul face obiectul unei serii de sancţiuni ONU de la cel de-al doilea test nuclear din 2009, dar continuă să-şi dezvolte programele nucleare şi de armament.

Pe lângă testele cu rachete, Coreea de Nord şi-a inovat recent metodele de a-şi enerva vecinul din sud, trimiţând aproape zilnic peste frontieră sute de baloane încărcate cu gunoi şi excremente, reaminteşte AFP.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Satul din Alba care se gospodărește singur datorită localnicilor, e unic în România. Aceștia își construiesc...
Digi FM
Soțul Ilenei Stana Ionescu, prima declarație după moartea actriței: “Nu și-a luat adio de la mine. Săraca...
Pro FM
Babs rupe tăcerea despre adevăratul motiv pentru care ea și Dorian Popa s-au despărțit: „Asta ne-a afectat...
Film Now
Will Smith, prima piesă rap după 7 ani: Când m-am simţit cel mai rău în viaţa mea, muzica a fost întotdeauna...
Adevarul
O iubire cât o viață. Marea poveste de dragoste dintre Ileana Stana-Ionescu și soțul ei: „Prima oară, nu mi-a...
Newsweek
Recunoașteți personajul? Eroul României la Euro 2024. A fost orfan de ambii părinți
Digi FM
Explozie de cereri pentru terenuri la 10 eurocenţi/mp. Campania inedită a transformat o comună din...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Millie Bobby Brown, vacanță cu părinții soțului în Sardinia. Imagini cu actrița din „Stranger Things” și fiul...
UTV
Babs dezvaluie motivul despartirii de Dorian Popa: "Asta ne-a afectat relatia"