Un francez şi-a ucis cu un cuţit soţia şi pe cei doi copii ai lor, apoi a început să atace oameni pe stradă

Data actualizării: Data publicării:
masina a politiei franceze
Foto: Shutterstock

Un bărbat cu un istoric de probleme psihiatrice şi-a înjunghiat mortal soţia şi pe cei doi copii mici ai lor la Mormant, un orăşel liniştit din regiunea Seine-et-Marne din apropierea Parisului, apoi a rănit două persoane pe stradă înainte de a fi arestat, relatează AFP.

Bărbatul a fost arestat sâmbătă în jurul orei locale 6.30 de către un poliţist care se îndrepta spre serviciu, în timp ce suspectul ataca oamenii cu un cuţit pe străzile acestui oraş cu 5 000 de locuitori, situat la 60 de kilometri sud-est de Paris. Un trecător a fost rănit la braţ şi altul la gât, ambele răni fiind „fără consecinţe grave”, a declarat pentru AFP Jean-Michel Bourlès, procurorul general.

După ce a fost arestat, bărbatul i-a mărturisit poliţistului că şi-a ucis soţia şi pe cei doi copii. Jandarmii au descoperit ulterior la domiciliul acestuia cele trei victime, partenera sa şi cei doi copii ai lor, în vârstă de 22 de luni şi respectiv cinci ani, toţi fiind ucişi prin înjunghiere.

Vârstele bărbatului şi ale partenerei sale nu au fost furnizate.

Suspectul nu avea antecedente penale, dar era cunoscut cu „antecedente psihiatrice”. El se află în prezent în spital pentru a se verifica dacă starea sa este compatibilă cu custodia poliţiei.

Evenimentele au avut loc într-un cartier muncitoresc al oraşului, într-un bloc de locuinţe sociale cu între şase şi opt apartamente. „Am auzit strigăte în jurul orei 3 sau 4 dimineaţa”, a declarat pentru AFP o vecină în vârstă, a cărei fiică o ducea în altă parte. În jurul orei 7 dimineaţa, „mi-am scos câinele afară şi am văzut toată poliţia şi totul”, a povestit ea.

Duminică, primăria va deschide o unitate de primire medico-psihologică, începând cu ora 10.00, în sala de şedinţe din sat, „pentru toate persoanele, vecinii care simt nevoia să se exprime sau să discute cu profesionişti”, potrivit primarului.

Ancheta a fost deschisă pentru omucidere intenţionată şi violenţă intenţionată cu o armă, potrivit procurorului general, notează AFP, citată de News.ro.

În medie, o femeie este ucisă la fiecare trei zile în Franţa. Potrivit Ministerului Justiţiei, au fost 94 în 2023, faţă de 118 în 2022.

Potrivit Serviciului Ministerial de Statistică pentru Securitate Internă (SSMSI), 60 de minori au avut o moarte violentă în familie în 2022, faţă de 49 în 2021. În 2023, mai mult de 60 de copii au fost ucişi de părinţii lor, potrivit La Voix de l'Enfant, o asociaţie care întocmeşte o numărătoare pe baza cazurilor raportate în mass-media.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cutremur de 5,2 grade în România! Zonele în care seismul s-a resimțit puternic
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu