Un copil care plângea într-un avion din China a fost închis în toaletă de doi străini. Cum s-a întâmplat totul

Data publicării:
toaletă în avion
Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

Doi pasageri care se aflau într-un avion ce zbura de la Guiyang către Shanghai au încuiat un copil pe care nu îl cunoșteau într-o toaletă a aeronavei. Incidentul a provocat indignare în China și a declanșat o dezbatere aprinsă în mediul online cu privire la modul în care sunt gestionate situațiile în care copiii fac gălăgie în spațiile publice, potrivit CNN.

Incidentul a devenit viral săptămâna aceasta, după ce una dintre cele două femei implicate a postat un videoclip pe rețelele sociale chineze în care se vedea cum copilul era în toaletă cu ele. 

„Nu te vom lăsa să ieși decât dacă te oprești din plâns”, i-a spus femeia care stătea pe toaletă copilului în timp ce acesta se zbătea în poala adultului și întindea mâna spre ușă, conform videoclipului postat pe Douyin, versiunea chineză a TikTok.

După ce copilul s-a oprit din plâns, femeia care filma i-a spus: „Dacă faci din nou zgomot, ne vom întoarce (la baie)”.

Incidentul a avut loc pe 24 august la bordul unui zbor Juneyao Airlines din orașul din sud-vestul Guiyang către Shanghai.

Copilul zbura cu bunicii și plângea în timpul zborului de aproape trei ore, a anunțat luni compania aeriană într-un comunicat. Cei doi pasageri au dus copilul la toaletă pentru a îl „educa” cu acordul bunicii, se mai arată în comunicat.

O zi mai târziu, pe măsură ce criticile s-au înmulțit, departamentul de servicii pentru clienți al companiei aeriene și-a cerut scuze pentru incident, adăugând că a condamnat comportamentul celor doi pasageri, potrivit publicației de stat Southern Metropolis Daily.

Una dintre femei, cea care a postat videoclipul online, a spus că intenția ei a fost să asigure un „zbor odihnitor” pentru alți pasageri. Însă postarea ei a întâmpinat rapid reacții, mulți utilizatori ai rețelelor sociale acuzând-o că este lipsită de inimă și agresează copilul. Videoclipul a fost șters ulterior.

„Adulții în vârstă de 30 de ani pot avea crize emoționale, dar oamenii nu le permit copiilor să le aibă pe ale lor”, potrivit unui comentariu de pe platforma chineză Weibo, care a strâns mii de aprecieri.

„Toți am fost odată copii... Nu fiți adulți cu sânge rece”, arată un alt comentariu popular.

Mulți alții și-au exprimat îngrijorarea că incidentul poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a copilului.

Mai multe instituții media de stat chineze au intervenit, de asemenea, acuzându-le pe cele două femei de comportament „nepotrivit” și cerând „înțelegere mai mare” din partea publicului față de copiii care nu își pot controla emoțiile.

În ultimii ani, plângerile despre copiii care plâng în avioane și trenuri au apărut în mod regulat pe rețelele sociale chineze, mulți acuzând părinții că nu fac suficient pentru a gestiona comportamentul copiilor lor. Aceste incidente au alimentat o dezbatere continuă despre educația parentală în locuri publice din China, unde guvernul încearcă cu disperare să convingă cuplurile să aibă mai mulți copii.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu