Un consilier de securitate al agenţiei Reuters a fost ucis, iar doi jurnalişti - răniţi într-un atac cu rachetă în Kramatorsk, Ucraina

Data publicării:
ryan evans cu casca militara pe cap
Ryan Evans era consilier de securitate al agenției Reuters. Sursă foto: Facebook / Reuters

Ryan Evans, membru al echipei Reuters care acoperă războiul din Ucraina, a fost ucis şi doi jurnalişti Reuters au fost răniţi într-un atac asupra unui hotel din oraşul Kramatorsk din estul Ucrainei, a anunţat duminică agenţia de presă.

Ryan Evans, care lucra în calitate de consilier de securitate pentru agenţie, a fost ucis după ce o rachetă a lovit sâmbătă Hotelul Sapphire, unde era cazat cu o echipă de şase persoane, a declarat Reuters într-un comunicat citat de News.ro.

Doi dintre jurnaliştii agenţiei au fost trataţi în spital. Unul dintre ei a fost grav rănit, a precizat agenţia.

„Căutăm urgent mai multe informaţii despre atac, inclusiv prin colaborarea cu autorităţile din Kramatorsk, şi ne sprijinim colegii şi familiile acestora”, a declarat Reuters.

Ryan Evans, fost soldat britanic, lucra pentru Reuters din 2022 şi îi sfătuia pe jurnaliştii agenţiei cu privire la siguranţa în întreaga lume, inclusiv în Ucraina, Israel şi la Jocurile Olimpice de la Paris. El avea 38 de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Transmitem cele mai profunde condoleanţe şi gânduri familiei şi celor dragi lui Ryan. Ryan a ajutat atât de mulţi dintre jurnaliştii noştri să acopere evenimente din întreaga lume; ne va lipsi teribil”, a declarat Reuters.

Ceilalţi trei membri ai echipei Reuters care se aflau în hotel în momentul atacului au fost identificaţi şi sunt în siguranţă, a precizat agenţia.

Zelenski: Un atac „absolut intenţionat”

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că hotelul a fost lovit de o rachetă rusească Iskander, o rachetă balistică ce poate lovi la distanţe de până la 500 km.

„Un hotel obişnuit din oraş a fost distrus de racheta rusească Iskander”, a declarat el în discursul său de duminică seară, adăugând că lovitura a fost o mişcare „absolut intenţionată şi gândită”.

Reuters nu a fost în măsură să verifice în mod independent dacă racheta care a lovit hotelul a fost lansată de Rusia sau dacă a fost o lovitură deliberată asupra clădirii respective.

Biroul procurorului regional al provinciei Doneţk a declarat anterior într-o postare pe Telegram că trupul unui cetăţean britanic a fost găsit în dărâmăturile unei clădiri a unui hotel din Kramatorsk.

Hotelul a fost „distrus” la ora locală 22:35 sâmbătă „probabil cu o rachetă Iskander-M”, a declarat acesta. Biroul procurorului a deschis o anchetă preliminară cu privire la această lovitură.

Rusia a lansat atacuri în nordul, estul şi sudul Ucrainei, ucigând cel puţin patru persoane şi rănind 37, au anunţat duminică autorităţile militare şi locale ucrainene. Atacurile de peste noapte au vizat regiunile ucrainene de pe linia frontului din Cernihiv, Sumî, Harkov şi Doneţk, au anunţat forţele aeriene ucrainene pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Cu câte salarii pot cumpăra românii o mașină rulată. Cum e în alte state europene
Newsweek
Cine va plăti o factură la energie de 900 lei, la bloc? În care luni va veni această întreținere?
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Vacile din India mănâncă pungi de plastic în loc de furaje și fân. Animalele, considerate sacre, sunt lăsate...
Film Now
Jennie Garth, Kelly din "Beverly Hills", despre durerile secrete din ultimii ani. Două operații...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...