Un bărbat susține că a fost mușcat de un păianjen-lup care și-a depus ouăle într-un deget de la picior

Data publicării:
paianjen lup
Un bărbat din Marea Britanie a ajuns la spital pentru îngrijiri. Foto: Profimedia

Un bărbat din Marea Britanie a ajuns la spital pentru îngrijiri, după ce, spune el, un păianjen-lup l-a mușcat și și-a depus ouăle în unul dintre degetele de la picioare, în timp ce se afla în croazieră, scrie BBC.

Colin Blake și-a sărbătorit cea de-a 35-a aniversare a căsătoriei în Franța, iar vacanța i-a fost dată peste cap când degetul de la picior i s-a învinețit peste noapte.

În timp ce afla într-o croazieră, a consultat medicul care se afla pe vas, iar acesta i-a spus că inflamația a fost provocată de un păianjen-lup.

Însă un arahnolog spune că păianjenii-lup nu sunt capabili să-și depună ouăle în corpul oamenilor.

Blake a declarat pentru BBC Radio Scotland's Drivetime că a fost mușcat în timp ce el și soția sa luau masa în aer liber în Marsilia. După ce degetul lui a început să umfle, personalul medical l-a tăiat cu un bisturiu și din rană a ieșit puroi. Blake susține că în lichid au fost văzute ouă de păianjen.

Întors în Marea Britanie, bărbatul a fost tratat la spital și a primit un tratament cu antibiotice.

Un expert a contestat declarația bărbatului. Dr. Sara Goodacre de la Universitatea din Nottingham a spus că atunci când un păianjen lup depune ouă, acestea sunt ținute într-o substanță care arată ca un ghem de bumbac, pe care unele specii o poartă pe spate și că nu au existat rapoarte care să sugereze că ouăle ar putea trăi într-o „rană infectată cu puroi”. Ea a adăugat: „Nu există niciun păianjen-lup european care ar putea pătrunde cu adevărat în piele”.

Societatea Britanică de Arahnologie a transmis, de asemenea, că nu este „plauzibil”.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri