Un bărbat a murit după ce a participat la o „Covid Party”, ca să se infecteze intenționat cu virusul. Curentul a luat amploare în Vest

Data actualizării: Data publicării:
terapie intensiva
Foto: Profimedia Images

Un bărbat a murit după ce a mers la o „COVID Party” pentru a se infecta intenționat. Bărbatul de 55 de ani a murit în Austria, după ce a participat la petrecerea din regiunea Tirolul de Sud din nordul Italiei.

El este doar unul dintre internații infectați în urma mai multor petreceri Covid care au avut loc în Italia în ultimele săptămâni, potrivit presei locale.

Petrecerile care au drept scop infectarea cu SARS-COV-2 sunt tot mai dese în Europa. E un curent pornit în Austria, care a ajuns acum în Italia. Tineri teribiliști merg intenţionat la petreceri să întâlnească persoane pozitive de la care să ia virusul, convinși că imunizarea pe cale naturală e mai bună decât vaccinul. O astfel de distracție inconştientă se pedepsește penal. În plus, practicanții riscă să facă o formă severă a bolii, ori să rămână cu sechele grave.

„Corona party” - petreceri unde tineri pozitivi se întâlnesc cu alţi tineri pentru a lua virusul. Despre asta vorbesc în valul 4 autoritățile din Italia. Au întâlnit situații în Tirolul de Sud, tinerii sperând că în acest fel vor avea imunitate împotriva bolii, evitând vaccinul.

Patrick Franzoni, coordonatorul adjunct al unității Covid: „Sunt tineri, chiar și copii de vârstă școlară, care se întâlnesc cu alte persoane depistate pozitiv ca să se infecteze pe cale naturală. Nu-și dau seama că și la copii, la tineri, acest lucru este foarte periculos și poate avea consecințe pe termen lung, iar în faza acută pot ajunge la spital. În prezent avem un copil bolnav de COVID internat la Pediatrie.”

Curentul petrecerilor de infectare ar fi pornit din Austria, țară care acum a intrat în lockdown pentru a patra oară. Sociologii de la noi spun că sunt două motive pentru care oamenii sunt în stare să se pună astfel în pericol.

Dan Petre, sociolog: „Încrederea foarte mare în propria lor sănătate şi apoi au găsit o soluţie pentru a scăpa de stigma socială sau de presiunea socială de a se vaccina. Un fenomen pe care îl consider foarte riscant pe termen lung si mediu. Cu certitudine există şi la noi.”

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Noua lege pentru românii care construiesc sau dărâmă o casă. Obligații clare și amenzi de până la 2.000 de...
Digi FM
Cine e, de fapt, candidatul coaliției PSD-PNL
Pro FM
Oscar 2025. Elton John și Pharrell Williams ar putea fi nominalizați pentru cea mai bună melodie originală
Film Now
Maria Shriver, imagini sfâșietoare cu dezastrul lăsat în urmă de incendiile din Los Angeles: „Oamenii au...
Adevarul
Un profesor universitar explică de ce Georgescu, Simion și Şosoacă nu sunt suveraniști: „Vorbim de polul...
Newsweek
Casa de Pensii avertizează pensionarii care iau, azi, pensia pe card: Când pot să meargă la bancomat
Digi FM
Kate Middleton împlinește 43 de ani. Ce planuri ar avea prințesa de Wales după ce a scăpat de cancer
Digi World
Rezultatul uimitor al unui singur pahar cu lapte băut zilnic. Calciul din lapte ne poate proteja de o boală...
Digi Animal World
Pisica care a cucerit TikTok-ul. Poziția hilară în care doarme i-a adus 4 milioane de vizualizări
Film Now
De ce s-a simțit „ușurată” fosta soție a lui Hugh Jackman când a văzut pozele cu el și noua lui iubită: "A...
UTV
Andra Gogan, ingrozita de incendiul care a cuprins orasul Los Angeles. Locuinta ei se afla la cateva minute...