Video Umilire publică pentru o adolescentă de 16 ani din Coreea de Nord, care a vizionat seriale interzise. Cum arată un jurnal comunist

Data actualizării: Data publicării:
Adolescenta Coreea
Instantaneu din ședința de umilire publică. Foto: Captura video KBS
Din articol

Imagini recent apărute în Coreea de Nord au surprins represiunea guvernului nord-coreean împotriva cetățenilor, inclusiv a adolescenților, pentru consumul de materiale media sud-coreene interzise. Imaginile arată o sesiune publică de denunțare în care un grup de tinere, inclusiv o studentă de 16 ani, sunt umilite public și arestate pentru această infracțiune, scrie Newsweek.

Guvernul din Coreea de Nord menține un control strict asupra fluxului de informații în interiorul granițelor sale, interzicând cetățenilor accesul la muzică, filme și seriale străine. Cei care sunt prinși încălcând aceste restricții riscă sancțiuni severe, inclusiv rușine publică, închisoare și, în unele cazuri, execuție.

Regimul Kim Jong Un consideră mass-media sud-coreeană drept o amenințare directă la adresa purității sale ideologice și a legitimității sale, intensificând în ultimii ani represiunile împotriva acestui tip de conținut.

Umilire publică

Imaginile arată o tânără identificată doar ca „Choi”, care izbucnește în lacrimi în timpul unei sesiuni publice de denunțare - o formă de critică organizată în grup folosită de regimuri comuniste precum Coreea de Nord, fosta Uniune Sovietică și China sub fostul președinte Mao Zedong.

„Am făcut greșeala de a asculta și distribui propagandă impură publicată”, a spus Choi la microfon în timpul audierii, potrivit traducerii KBS, o compania de producție sud-coreeană care a intrat în posesia imaginilor. Filmarea arată apoi cum este condusă în cătușe.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deși astfel de pedepse publice sunt obișnuite în Coreea, un dezertor nord-coreean pe nume Jang, care a fugit din țară în 2020, și-a exprimat șocul față de pedepsirea publică a unei persoane atât de tinere.

„Nu am mai văzut niciodată elevi pedepsiți în acest fel”, a declarat ea pentru KBS. „Faptul că au fost încătușați este cu adevărat șocant pentru mine”.

Videoclipul face parte din peste 10 înregistrări obținute de KBS, dintre care majoritatea au fost produse după mai 2021.

Citește și

Kim Jong-un a ordonat „pedepse stricte” în urma inundațiilor din Coreea. Treizeci de funcționari ar fi fost executați pentru neglijență

Un soldat american a dezertat în Coreea de Nord, care l-a trimis înapoi. Acum el este învinuit de 14 capete de acuzare

Coreea de Nord își redeschide granițele pentru turiști. Îi așteaptă ”utopia socialistă” la Samjiyon

Coreea de Nord și-a închis granițele la începutul anului 2020, la debutul pandemiei COVID-19. În cele din urmă, țara și-a redeschis granițele pentru cetățenii care se întorc în țară în august 2023.
Controlul rigid al Coreei de Nord asupra mass-media s-a intensificat în 2020, când Pyongyang a promulgat ceea ce a fost supranumit „legile răului”, ca parte a represiunii sale împotriva amenințărilor externe percepute pentru a asigura loialitatea față de regim.

Aceste legi vizează produsele culturale străine, inclusiv mass-media și, de asemenea, argoul sud-coreean.

În ciuda pedepselor aspre, mass-media sud-coreene continuă să pătrundă în Coreea de Nord, adesea prin intermediul activiștilor din Sud care trimit în Nord, cu ajutorul baloanelor, unități USB pline cu seriale și muzică.

Unitățile USB pline cu materiale media sud-coreene trimise în nord de activiști din sud au inflamat și mai mult tensiunile. Nordul a ripostat trimițând în sud baloane încărcate cu gunoaie și, în unele cazuri, cu deșeuri umane.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...