Două staţii de metrou din Budapesta au fost inundate, după ce canalizarea nu a mai putut face faţă. Probleme au fost şi la suprafaţă, unde traficul rutier a fost paralizat, după ce apa aproape a ajuns la jumătatea roţilor. În doar câteva ore, temperaturile au scăzut cu până la 20 de grade.
La dispeceratul de urgenţă au fost înregistrate peste 3.000 de apeluri. Vântul a suflat cu până la o sută de kilometri pe oră, a doborât copaci şi a smuls mai multe acoperişuri.
8.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în urma furtunii.
Fenomene extreme au fost şi în Italia. Un om a murit şi alţi 15 au fost răniţi după ce o tornadă a devastat Veneţia şi regiuni din nordul ţării.
În Sardinia şi Liguria, temperaturile au ajuns la 40 de grade Celsius. Temperatuile ridicate au făcut şi o victimă. Un bătrân a murit din cauza caniculei.
Extrem de cald a fost şi în Spania. A fost înregistrat recordul absolut de temperatură. 44,5 grade Celsius au indicat termometrele din Zaragoza.
Din cauza temperaturilor ridicate, Spania s-a confruntat şi cu numeroase incendii. Au fost raportate şase focare mari doar în ultimele 24 de ore, dintre care 3 sunt încă active. 400 de oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor.
După mai multe zile de caniculă, furtunile s-au abătut şi asupra Germaniei. Acestea au venit însoţite de căderi masive de grindină. Cele mai afectate au fost Saxonia şi Saxonia-Anhalt.
Frontul de aer rece se va răspândi în nordul şi estul Europei, unde sunt aşteptate furtuni cu descărcări electrice şi rafale puternice de vânt neobişnuite pentru această perioadă a anului în sudul Peninsulei Scandinave şi ţărilor baltice.