Video&Foto Imagini dramatice cu momentul în care doi șoferi sunt salvați în ultima clipă, după ce strada s-a surpat sub mașinile lor, în Napoli
Data actualizării: Data publicării:
Doi tineri au fost salvați după ce strada s-a surpat sub mașinile lor, în Napoli. Doi militari au văzut incidentul și i-au scos pe șoferi din prăpastia creată, cu puțin înainte ca aceasta să fie inundată.
Cei doi, care se întorceau de la o petrecere după un examen universitar, au fost salvaţi de soldaţi care se întâmplau să fie staţionaţi în zonă, în cadrul operaţiunii "Strade Sicure" ("Străzi Sigure").
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
"Este un miracol că suntem în viaţă. Ar fi putut fi mult mai rău," a declarat Giulio Delle Donne, unul dintre cei doi tineri, care este şi consilier municipal, potrivit Agerpres.
"Suntem în viaţă datorită intervenţiei rapide a personalului militar al armatei. La mai puţin de o secundă după (ce maşina a plonjat în dolină), un copac s-a prăbuşit şi o conductă de apă s-a spart. Trei soldaţi din Grupul Campania al Armatei Italiene, implicaţi în operaţiunea "Strade Sicure" şi care se aflau în zonă, au venit şi ne-au salvat. A venit şi un trecător. Era la scurt timp după ora 4 dimineaţa. Conducta de apă s-a spart şi puteam fi acoperiţi de apă. Din fericire, am scăpat cu doar câteva zgârieturi. După toate aceste evenimente, sperăm că se va decide în sfârşit cartografierea stării structurilor şi sistemelor", a adăugat tânărul.
Primarul din Napoli, Gaetano Manfredi, a declarat că problema este că oraşul din sudul Italiei are "un sistem de canalizare care nu a fost întreţinut de mulţi ani. Suntem în curs de implementare a unui proiect de monitorizare continuă a reţelei de canalizare şi apă, iar aceasta ne va permite să efectuăm o întreţinere preventivă", a adăugat el.
Cu diametre variabile, de la câţiva metri la peste 1 km, adâncimi de până la 100 m şi suprafeţe de la 0,17 la 150.000 m2, dolinele sunt forme de relief exocarstice cu aspect de depresiune în formă de pâlnie, mai mult sau mai puţin rotundă, rezultate din dizolvarea rocilor solubile de la suprafaţă, în special calcar.