În capitala Franţei au putut circula, timp de 7 ore, doar salvările, autospecialele de pompieri, maşinile persoanelor cu handicap, autobuzele turistice şi taxiurile. A fost a patra ediţiei a "Zilei fără maşini" şi interdicţiile s-au aplicat în tot oraşul, inclusiv pentru autoturismele electrice.
Bulevardele Parisului, de obicei pline de maşini, au fost în întregime ale pietonilor. Pe jos sau pe biciclete, role şi trotinete, aceştia s-au plimbat în voie, fără să audă claxoane sau să respire noxe.
-Cred că e o iniţiativă excelentă, pentru că atrage atenţia oamenilor asupra faptului că maşinile sunt periculoase în oraş şi că ar trebui să le limităm şi să le reglementăm. Ar trebui să permitem dezvoltarea unor mijloace alternative de transport: biciclete, mopede, scutere electrice şi altele asemănătoare.
Nu toţi au fost încântaţi de ziua fără maşini în Paris. Spre deosebire de alţi ani, nici măcar autovehiculele rezidenţilor nu au primit permisunea de a circula.
-E scandalos modul în care a fost organizat. Putem face politici, dar aceasta e o politică proastă. Sincer, ce câştigăm din asta? Parizienii nu pot merge acasă, nu pot ieşi din case.
-Locuim în apropiere şi cred că ar trebui să ne lase să ajungem acasă, ca să ne putem parca maşinile. Nu ştiu unde să parchez, e complicat.
Parisul se confruntă cu un nivel crescut de poluare. Din acest motiv, autorităţile au scăzut limita de viteză şi când situaţia devine critică, impun circulaţia alternativă, pe baza numărului de înmatriculare.