Orașul italian Bergamo nu mai face față numărului uriaș de victime. O parte dintre morți au fost transportați miercuri seară cu ajutorul camioanelor militare spre alte orașe din afara regiunii Lombardia.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Convoaiele au traversat mai multe localități și ilustrează dimensiunea dramei din Italia. 60 de sicrie au fost transportate de militari de la cimitirul local din Bergamo spre alte 11 localități: Acqui Terme, Brescia, Cervignano del Friuli, Domodossola, Modena, Parma, Piacenza, Rimini, Serravalle Scrivia, Trecate și Varese, relatează corespondentul Digi24 în Italia.
Dricurile aşteaptă la coadă în faţa porţilor închise ale cimitirului Monumental din Bergamo: oraşul lombard şi regiunea din care face parte sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus din Italia, cu 4.300 de cazuri, a relatat și agenția France-Presse, citată de Agerpres. Camerele mortuare din acest oraş din nordul Italiei nu mai pot primi toate sicriele, care sunt trimise, prin urmare, direct la cimitir.
Victimele pandemiei nu pot avea funeraliile obișnuite, interzise în Italia, la fel ca și celelalte adunări. Persoana decedată primeşte doar o binecuvântare rapidă.
Angajaţii de la pompe funebre şi cei câţiva apropiaţi ai persoanelor decedate care sunt acolo poartă mască de protecţie, înconjuraţi de o tăcere care pare să se fi abătut asupra întregii ţări, unde numărul morţilor, care se apropie de 3.000, riscă să egaleze numărul deceselor din China.
„Este un ciclu continuu. Am cerut ajutorul firmelor de pompe funebre din alte regiuni. Au venit din Emilia-Romagna, din Trento, pentru a ne ajuta”, spune primarul Giorgio Gori. „Avem cu toţii apropiaţi, prieteni, cunoştinţe care sunt bolnavi, spitalizaţi sau chiar pe moarte. Nu există doar aspectul mediatic, citirea ştirilor groaznice din ziare. Există de asemenea şi experienţa directă a propriei reţele de relaţii”, afirmă edilul.
Pe de altă parte, potrivit agenției Reuters, dacă bilanțul oficial pentru coronavirus în Italia se apropie de 3.000, în realitate el ar putea fi mult mai mare, pentru că și în azilele de bătrâni se înregistrează zilele acestea o creștere semnificativă a numărului de decese, numai că nimeni nu-i testează pentru coronavirus pe acești oameni.
Citiți și: Reportaj la terapie intensivă: „Și-au văzut rudele ieșind din casă în palton, cu cheile în buzunar, cu telefonul. Și apoi vor găsi un sicriu sigilat”
Editor: Luana Păvălucă