Video Un posibil atentat terorist a fost dejucat de autoritățile ungare în urma unor informații primite de la serviciile SUA

Data actualizării: Data publicării:
Israel v Switzerland: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers
Forțe speciale ale Poliției ungare Foto Getty Images

Șase persoane au fost arestate în Ungaria de către o unitate specializată în combaterea terorismului, în urma unei informații primite de la o agenție de informații americană, informează site-ul televiziunii poloneze de stat, care citează media ungare.

În cursul weekendului, Centrul antiterorist ungar a reținut șase tineri, atât bărbați, cât și femei, într-o berărie din districtul 16 din Budapesta, a relatat publicația ungară Telex. Centrul de Informații al Guvernului Ungariei (KTK) a confirmat ulterior că serviciile de securitate ale țării au primit informații de la un „partener american” cu privire la conversații între un grup despre o aparentă operațiune împotriva unor „persoane protejate”.

„Având în vedere evenimentele internaționale din ultimele luni, când mai mulți politicieni importanți au fost atacați, serviciile ungare și Centrul de combatere a terorismului acordă o atenție deosebită verificării acestui tip de informații și luării măsurilor necesare”, a declarat KTK.

De asemenea, acesta a declarat luni pentru site-ul de știri maghiar Index că supravegherea a dezvăluit că grupul plănuia să cumpere arme. Când au fost reținuți, suspecții au fost găsiți doar în posesia unor arme airsoft și a cel puțin unei arme dezactivate.

Procuratura din Budapesta a propus arestarea unuia dintre cei șase indivizi care a fost reținut de Biroul Național de Investigații al Poliției pentru Situații de Urgență, ungare, a relatat marți site-ul Startlap.
Procuratura Metropolitană a declarat marți agenției de presă maghiare MTI că bărbatul este suspectat de infracțiunea de conspirație împotriva ordinii constituționale, care, dacă este găsit vinovat, se pedepsește cu închisoare de la cinci la zece ani.

Deși detaliile cazului rămân puține, există speculații că suspecții ar fi plănuit un atac asupra evenimentelor care marchează aniversarea Revoltei maghiare din 1956 împotriva regimului comunist.

Revolta a izbucnit la 23 octombrie 1956, când studenții universitari din Budapesta au organizat o demonstrație, îndemnând civilii să se adune la clădirea Parlamentului maghiar. Tancurile și trupele sovietice au reprimat violent revolta timp de 12 zile, înainte ca aceasta să se încheie pe 4 noiembrie. Represiunea s-a soldat cu mii de morți și răniți, iar aproape 250 000 de maghiari au părăsit țara în perioada imediat următoare.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri