Un italian de 17 ani a făcut o mică avere din certificate de vaccinare false. Părinţii credeau că lucra pentru firme de jocuri online

Data publicării:
Mașină de poliție din Italia.
Foto: Profimedia

Autorităţile italiene au depistat un tânăr care s-a îmbogăţit din vânzarea de certificate de vaccinare false, o afacere la care s-a asociat cu piraţi informatici ruşi, cu ajutorul cărora a câştigat în câteva luni zeci de mii de euro şi şi-a cumpărat obiecte de lux, relatează EFE.

Adolescentul, în vârstă de 17 ani, care locuia cu părinţii lui şi începuse să achiziţioneze produse cosmetice de lux şi alte articole scumpe, era legătura din Italia a unui grup periculos de piraţi informatici ruşi, specializaţi în falsificarea de certificate de vaccinare anti-COVID-19, potrivit poliţiei italiene.

Cu ajutorul acestei reţele, care i-a procurat peste 20.000 de euro în câteva luni, adolescentul şi-a cumpărat articole de lux, criptomonede, haine de firmă şi tehnologie de vârf, toate confiscate de autorităţi.

Părinţii tânărului au spus că nu ştiau nimic despre activitatea ilegală a fiului lor, crezând că acesta obţinea bani lucrând ca informatician pentru firme de jocuri online, notează poliţia italiană într-un comunicat.

Arestarea tânărului şi descoperirea modului în care acesta opera au fost posibile graţie denunţului unei tinere din Genova, care făcuse apel la acesta pentru a-şi procura un certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus, indispensabil în Italia pentru a participa la activităţi sociale, potrivit Agerpres.

Tânăra în cauză, de profesie model şi care avea o „aversiune” faţă de vaccin, dorea un certificat fals pentru a putea să meargă la o sală de sport.

Prin urmare, ea i-a trimis tânărului actele necesare şi 150 de euro, dar şi-a dat seama că era o capcană, după ce „falsificatorul” a început să o şantajeze şi să îi ceară mai mulţi bani, sub ameninţarea că o va denunţa autorităţilor.

Însă italianca a decis să îl denunţe ea însăşi pe tânăr în faţa autorităţilor italiene, care au descoperit astfel o întreagă reţea de piraţi informatici ruşi care foloseau datele clienţilor pentru a deschide conturi bancare, a obţine cărţi de credit şi a crea profiluri fictive pe principalele platforme de comerţ electronic.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Adevarul despre vârsta de 27 de ani la care au murit foarte multe vedete de la Kurt Cobain la Amy Winehouse...
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Selena Gomez reacționează după noile critici legate de silueta sa: Nu-mi pasă că nu sunt subțire băț
Film Now
Cum arată fiul lui Jack Nicholson. Asemănarea cu tatăl lui i-a adus rolul principal într-un film horror
Adevarul
Nazistul care s-a revoltat împotriva cruzimii. Povestea adevărată a lui Oskar Schindler, salvatorul evreilor
Newsweek
Care pensionari NU iau bani în plus la pensie la indexarea din 1 ianuarie? Știm ce meserie au avut
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Aricii din Europa, incluşi pe „lista roşie” cu specii „potenţial ameninţate cu dispariţia”. „Oamenii sunt cei...
Film Now
Avocata lui Johnny Depp a dezvăluit de ce nu și-a dorit o relație cu starul: „Nu aș face niciodată așa ceva...
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...