Președintele Klaus Iohannis a mutat, sâmbătă, la summitul UE de la Bruxelles, drapelul Marii Britanii cu câțiva centimetri mai încolo, în timpul unor declarații de presă. Gestul șefului de stat a provocat un val de indignare printre internauții britanici, care au catalogat acțiunea drept una „meschină”, susţine Sunday Express, citat de News.ro.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Președintele Klaus Iohannis apare într-un scurt videoclip mutând puţin în lateral drapelul Marii Britanii, în timp ce acordă declaraţii de presă la Bruxelles. Sunday Express scrie că nu se cunosc circumstanţele care l-au determinat pe preşedintele român să mute drapelul britanic. În video, însă, se vede cum președintele român se apropie de jurnaliști, mută câțiva centimetri steagul britanic, îi întreabă pe reporteri dacă acum „merge”, și apoi continuă să răspundă la întrebări.
Internauţii britanici au calificat acţiunea drept „meschină”, în vreme ce alţii au glumit că videoclipul este un rezumat perfect a ceea ce înseamnă Brexitul, menţionează tabloidul britanic.
„Preşedintele român care a mutat drapelul britanic la o conferinţă de presă a Uniunii Europene sumarizează perfect realitatea Brexitului”, a scris un internaut britanic pe Twitter.
În comentarii, internauţii britanici au glumit că premierul ar trebui să mute drapelul român la următoarea conferinţă europeană, dar doar dacă îşi dă seama cum arată. Alţii au comentat că o asemenea acţiune meschină şi arogantă din partea preşedintelui român demostrează de ce britanicii au votat pentru Brexit. Un internaut britanic a glumit că preşedintele român încerca să fure drapelul britanic, iar alţii au lăsat comentarii rasiste şi xenofobe.
Interesante sunt, însă, comentariile lăsate de cititori la sfârșitul articolului din The Sunday Express. Mulți taxează tabloidul și spun că s-a exagerat în interpretarea acestui gest care nu a avut nicio semnificație anume, ci pur și simplu președintele a dat stativul cu steagul puțin mai încolo, la cererea presei, care nu avea un unghi bun de filmare.
Iată câteva dintre ele:
„Doar l-a mutat puțin mai încolo pentru ca presa să-l poată vedea. În același timp, steagul e mai aproape de el, atunci când apare în cadru”, spune un cititor.
„Hai, mă lași, zic să declarăm război imediat, ce facem, ne ofuscăm din orice? Vai, a mutat steagul! Hai să ne isterizăm ca să facem un clickbait, ce naiba producem aici, imbecililor? Trăiască Marine, trăiască Franța, bon chance!”
„L-a mutat că stătea în fața camerelor de luat vederi și voi, cretinilor, exagerați totul”.
La ora redactării acestei știri, erau deja aproape 300 de comentarii la articol. Oamenii, printre ei mulți români, au reacționat mai întâi la cele scrise, după care au început să polemizeze între ei pe tema mai generală a Brexitului.