De 33 de ani Madridul devine, la sfârșitul lunii februarie, capitala mondială a artei contemporane. Cele mai noi creații provenind din 23 de țări intră într-o competiție acerbă pentru a atrage admirația, dar și banii pasionaților de artă. În cele 219 galerii câte numără târgul se pot gasi opere pentru toate gusturile, chiar și pentru cele mai excentrice.
„O altă formă de artă face o combinație între minerit și artă. Este vorba de a crea această idee de a intra într-o mină, pentru a vedea pietrele prețioase. De fapt, pietrele prețioase sunt opere de artă”, transmite Ciprian Bălțoiu, corespondent Digi24 în Spania.
Organizarea galeriilor reflectă, de altfel, diferite moduri de a concepe creația artistică. Din galeriile organizate după metode tradiționale, în care puteți admira expoziții de fotografie, dar și cele mai noi tablouri, se poate intra în altele, unde sunetul și imaginea, pictura și arhitectura intră în combinații dintre cele mai inedite.
„Arta contemporană este acea artă care nu are nevoie de niciun fel de reguli, lăsând la îndemâna privitorului să decidă cam ce a încercat să prezinte autorul operei de artă. De exemplu, ar fi, spun eu trei diapazoane, sau trei agrafe sau de ce nu o nouă forma de reciclare a metalelor neprețioase”, spune Ciprian Bălțoiu.
Târgul de artă din acest an va fi deschis timp de cinci zile, iar organizatorii se așteapta la peste 100.000 de vizitatori.