Protestele locuitorilor din orașele europene nu au oprit supraturismul. Spania a avut un număr record de vizitatori în vara acestui an

Data publicării:
turisti spania
Spania este a doua cea mai populară destinație turistică din lume. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Spania este a doua cea mai populară destinație turistică din lume și a înregistrat un număr record de vizitatori în timpul verii din 2024, în ciuda protestelor localnicilor care se plâng de efectele supraturismului, conform The Guardian.

Spania a înregistrat un record de 21,8 milioane de vizitatori internaționali în această vară, au dezvăluit datele oficiale, într-o perioadă în care au avut loc și proteste împotriva turismului în toată țara. Cifra reprezintă o creștere cu 7,3% față de 2023, a declarat Institutul Național de Statistică (INE).

Spania este a doua cea mai populară destinație turistică din lume după Franța și a primit în iulie 10,9 milioane de vizitatori și tot atât de mulți în august, potrivit INE.

Ministrul turismului, Jordi Hereu, a numit impactul turismului „un mare succes pentru bunăstarea, coeziunea socială și dezvoltarea economică a Spaniei” în cadrul unui eveniment organizat de agenția de promovare a turismului Turespaña în Tenerife, dar a adăugat că Spania trebuie să își transforme modelul pentru acest sector.

Numărul tot mai mare de turiști nu i-a mulțumit pe toți spaniolii, protestatarii și-au făcut cunoscute sentimentele în ultimele luni, în special în Barcelona, Málaga și insulele Canare și Baleare.

Protestatarii s-au plâns de presiunea asupra infrastructurii și de creșterea prețurilor de închiriere din cauza multor proprietăți închiriate turiștilor la prețuri profitabile. Primarul Barcelonei a spus că orașul va pune capăt închirierii apartamentelor către turiști până în 2029.

Cea mai comună naționalitate în rândul vizitatorilor Spaniei în timpul verii a fost cea britanică, cu 4,17 milioane de turiști din Marea Britanie, urmată de Franța (cu 3,75 milioane de vizitatori), Germania (2,49 milioane) și Italia (1,35 milioane). A existat, de asemenea, o creștere de 13% a turiștilor americani, la 850.000.

Spania a găzduit 64,8 milioane de turiști în primele opt luni ale anului – un alt record, a spus INE. Cele mai populare destinații au fost Catalonia (regiunea care include Barcelona) și insulele Canare și Baleare.

Veniturile din turism au crescut cu 17,6% în perioada de opt luni, până la 86,7 miliarde de euro (72 de miliarde de lire sterline), echivalentul a 187 de euro cheltuiți pe turist pe zi.

Potrivit Exceltur, o organizație creată de principalele grupuri turistice din Spania, sunt așteptați 90 de milioane de turiști pe parcursul anului 2024.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe ce a cheltuit un român 30£ (188 Lei) în Anglia. A cumpărat din magazin...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Cum a pornit rivalitatea dintre Diddy și 50 Cent. O piesă dură în 2006, acum un documentar despre acuzațiile...
Film Now
A fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce...
Adevarul
Tot mai mulți români își doresc să muncească de acasă. Domeniile care încă acceptă munca remote
Newsweek
EXCLUSIV Sute de mii pensionari fără pensie sau cu pensie greșit calculată. Eroare la nivel național
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Mario Fresh a confirmat despartirea de Alexia Eram. „A fost o decizie dificila pentru amandoi”