Palatul Elysée: Putin se află într-o „derivă ideologică”, a avut un discurs „paranoic”

Data actualizării: Data publicării:
Emanuel Macron face declarații.
Franţa va oferi Ucrainei un ajutor în valoare de 300 milioane de euro Foto: Profimedia

Vladimir Putin se află într-un „un fel de derivă ideologică” şi a ţinut luni un discurs care combină consideraţii „rigide şi paranoice”, a estimat Palatul Elysée ca reacţie la decizia preşedintelui rus de a recunoaşte independenţa teritoriilor separatiste ucrainene, scrie AFP.

Vladimir Putin „a făcut o alegere foarte clară de a-şi încălca angajamentele” şi „nu şi-a respectat cuvântul dat” lui Emmanuel Macron, a afirmat preşedinţia franceză, fără a exclude noi „fapte militare” ruse.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană va aplica sancţiuni care vizează atât entităţi ruse, cât şi persoane fizice, „proporţionale” cu anunţurile făcute de Vladimir Putin privind estul Ucrainei, a făcut cunoscut preşedinţia Franţei, mai notează sursa citată de Agerpres.

„Lista este în curs de elaborare, vom viza un anumit număr de activităţi situate în Donbas şi direct legate de interesele ruse şi le vom adapta la evoluţia situaţiei”, a mai spus Parisul, precizând că examinarea acestor sancţiuni va începe marţi, la Bruxelles.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri