Karl Nehammer, după anularea concertelor lui Taylor Swift la Viena: Ameninţarea teroristă a fost „foarte gravă”

Data publicării:
karl nehammer
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer. FOTO: Profimedia Images

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a declarat că ameninţarea teroristă a fost „foarte gravă”, după ce trei concerte ale cântăreţei americane Taylor Swift la Viena au fost anulate din această cauză.

Organizatorii au anunţat decizia de anulare a concertelor miercuri seara târziu, după ce doi suspecţi au fost arestaţi pentru că ar fi plănuit atacuri teroriste.

„Datorită cooperării intense dintre poliţia noastră şi nou înfiinţata DSN (Direcţia securităţii şi informaţiilor de stat) cu serviciile străine, ameninţarea a fost depistată din timp, combătută şi o tragedie a fost evitată”, a scris Karl Nehammer pe platforma X, potrivit Agerpres, care preia dpa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El a calificat anularea concertelor drept o „amară dezamăgire” pentru fani, adăugând că „situaţia din jurul atacului terorist aparent planificat la Viena a fost foarte gravă”.

Cancelarul a declarat că ancheta serviciilor de urgenţă este în curs de desfăşurare în urma arestărilor.

„Trăim într-o perioadă în care metodele violente sunt folosite pentru a ataca modul nostru de viaţă occidental”, a spus Nehammer.

„Terorismul islamist ameninţă securitatea şi libertatea multor ţări occidentale. Acesta este motivul pentru care nu vom renunţa la valorile noastre de libertate şi democraţie, ci le vom apăra cu şi mai multă vehemenţă”.

Polițiștii austrieci au reținut un tânăr de 19 ani, membru al organizației ISIS, care ar fi plănuit alături de un complice un atac la concertele pe care Taylor Swift urma să le țină săptămâna aceasta în Viena.

Concertele au fost anulate.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri