De azi revine cea mai hulită regulă în toate aeroporturile din UE în ceea ce privește transportul de lichide

Data publicării:
Aeroport. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Shutterstock
Aeroport. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Shutterstock

Uniunea Europeană a anunțat noi reguli pentru bagajele de mână care vor intra în vigoare în toate aeroporturile, începând de duminică, 1 septembrie. Astfel, revine obligativitatea transportului de lichide în ambalaje de maximum 100 de mililitri, anunță Euronews. Cea mai recentă generație de scanere permite pasagerilor să transporte dispozitive electronice și lichide fără restricții de cantitate, însă Comisia Europeană pune la îndoială fiabilitatea acestora și solicită restabilirea temporară a modelului anterior.

Trecerea prin controlul de securitate al aeroportului poate fi o parte plictisitoare a procesului de călătorie cu avionul, însă unele aeroporturi europene au reușit să o accelereze datorită instalării unor scanere de ultimă generație, care permit pasagerilor să transporte în bagaje dispozitive electronice și produse cosmetice de orice cantitate, fără a fi nevoiți să le scoată din bagaj.

Dar, în ciuda primirii pozitive a echipamentelor, Bruxelles-ul a cerut recent revenirea la modelul anterior de limitare a recipientelor cu lichide la 100 de mililitri. Comisia descrie măsura ca fiind „temporară”, dar nu a indicat o dată când se va încheia.

Eficient, dar insuficient

Tehnologia C3 EDSCB, așa cum sunt denumite aceste scanere avansate, afișează imagini tridimensionale de înaltă rezoluție ale conținutului bagajelor în urma scanării CT și poate detecta cu ușurință componente explozive în toate tipurile de produse cosmetice, lichide sau dispozitive electronice.

Prin urmare, pasagerii nu trebuie să deschidă valizele sau să scoată o parte din lucrurile lor, ceea ce poate genera întârzieri, și trebuie doar să treacă printr-un detector de metale.

Mai mult, în viitorul apropiat, este foarte posibilă standardizarea dimensiunilor pentru bagajele de mână.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri