„Nimeni, niciun turist român nu e afectat de incendiul produs în apropierea Atenei, pentru că toți turiștii români sunt în alte zone de interes. Acea zonă e dedicată în principal turiștilor eleni, nu putea un român să fie acolo. Noi ne-am interesat la toate agențiile de turism românești care au vândut Grecia. N-a fost raportat niciun caz de afectare a unui turist. Trebuie să fim cu toții extrem de prevăzători în viitor pentru orice poate să apară din cauze naturale și să fim mult mai vigilenți”, a spus Nicolae Demetriade.
El spune că turiștii români nu trebuie să renunțe la planurile de vacanță.
„Turiștii trebuie să fie conștienți că totul decurge normal, programul de zbor al avioanelor e același. Fac un apel la toți turiștii să nu-și schimbe programul din cauza acestui eveniment petrecut într-o parte a Greciei. Sperăm să nu se mai întâmple și să nu fie turiști români afectați”, a spus șeful ANAT.
El a adăugat că nu sunt până în acest moment cazuri de turiști români care să-și fi anulat vacanțele.
În prezent sunt circa 100.000-120.000 de români care își petrec vacanța în Grecia.
74 de persoane au murit și circa 200 au fost rănite în urma celor mai grave incendii din ultimul deceniu. Din aer, amploarea distrugerilor îţi taie răsuflarea. Străzi altă dată pline de viaţă, cu restaurante şi terase, arată acum ca nişte uriaşe cimitire. Doar într-un oraş, au ars o mie de case şi peste 300 de maşini. În multe autoturisme încă sunt trupurile celor care nu s-au putut salva. Guvernul de la Atena a cerut sprijinul Statelor Unite, pentru supravegherea incendiilor din aer. Şi alte ţări, printre care şi România, au sărit în ajutorul Greciei. Forțele Aeriene Române au pregătit două aeronave special configurate pentru stingerea incendiilor, gata să decoleze în orice moment.