Un bebeluş din Marea Britanie, care s-a născut cu inima în afara pieptului - un caz rar, ce se întâmplă o dată la 125 de mii de naşteri, are şanse să se recupereze complet. Părinţii ştiau de la început ce-i aşteaptă, dar nu s-au lăsat descurajaţi. Şi-au botezat fiica Hope - Speranţă - şi i-au convins şi pe medici să creadă că totul va fi bine. După mai multe intervenţii chirurgicale complicate, micuţa Hope are astăzi o şansă în plus.
Vanellope Hope Wilkins a venit pe lume în urmă cu trei săptămâni. O afecţiune extrem de rară, poate apărea în cazul a opt naşteri dintr-un milion, a făcut-o să se nască fără stern. Inima nu îi bătea în cutia toracică, ci era ieşită în afara corpului.
Părinţii fuseseră pregătiţi să se aştepte la tot ce e mai rău. În cazuistica medicală sunt puţine cazurile de bebeluşi cu această afecţiune care nu pier la naştere. Iar speranţa de viaţă a celor care trec de acest prim hop e, în mod normal, foarte redusă.
Oricât de sumbre erau veştile venite de la medici, părinţii n-au abandonat speranţa. Micuţa Hope s-a dovedit o luptătoare. La doar 50 de minute de la naştere, a trecut cu bine de prima intervenţie chirurgicală. Au urmat alte două, la fel de complicate. Medicii sunt acum încrezători şi spun că bebeluşul se va recupera complet.
„Avem mai multe posibilităţi. Putem să punem o protecţie osoasă internă, poate una realizată cu o imprimantă 3D, sau ceva din plastic, sau poate ceva organic care să crească în acelaşi timp cu ea”, afirmă Frances Bu'lock, cardiolog.
Micuţa Hope va rămâne sub atentă supraveghere medicală, pentru că există în continuare riscuri, cel mai mare fiind cel al apariției unei infecții. Vanellope Hope nu este primul copil cu-această boală care învinge moartea. O fetiţă născută în Texas cu aceeaşi afecţiune a trecut cu bine peste toate operaţiile şi a împlinit anul acesta cinci ani.