Camionul cu 39 de cadavre din Anglia era unul frigorific, „unde temperaturile ajung la -25 de grade”

Data actualizării: Data publicării:
camion imigranți Essex
Camionul în care au fost găsiți morți cei 39 de migranţi vietnamezi Foto: Guliver/GettyImages

Vehiculul în care au fost găsite 39 de cadavre în comitatul britanic Essex este un camion frigorific, a anunţat miercuri consilierul delegat al Asociaţiei Transportului Rutier (Road Haulage Association), Richard Burnett, citat de agenţia EFE.

Această tragedie ''evidenţiază pericolul pe care îl reprezintă mafiile care fac trafic cu imigranţi şi introduc ilegal (în alte ţări) persoane ascunse în camioane'', a mai spus Burnett în faţa presei, potrivit Agerpres.

Cele 39 de cadavre (38 de adulţi şi un adolescent) au fost găsite într-un parc industrial din localitatea Grays, la est de Londra, într-un camion venit din Bulgaria.

Condiţiile în care au fost găsite aceste persoane sunt ''absolut înfiorătoare'', a declarat acelaşi reprezentant al Asociaţiei Transportului Rutier. Camerele frigorifice ''sunt obscure (...) şi temperaturile ajung acolo la minus 25 de grade dacă transportă produse congelate'', ceea ce face ca un om să moară foarte rapid într-un asemenea spaţiu, explică acesta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media



Întrebat despre ruta pe care ar fi putut s-o urmeze camionul înainte de a ajunge în Marea Britanie, el a răspuns că este posibil ca acel camion să fi venit cu feribotul de la Cherbourg (Franţa) până la Rosslare (Irlanda), apoi pe şosea până la Dublin, de unde să se fi îmbarcat pe un alt feribot până la Holyhead (Ţara Galilor) şi mai departe să fi ajuns tot pe şosea până în comitatul Kent.

În opinia lui Richard Burnett, şoferul ar fi ales această rută ocolitoare pentru că Cherbourg este un port cu volume mici de trafic şi unde probabil controalele de securitate nu sunt la fel de riguroase ca la Coquelles sau Dover, unde în plus există şi aparate care detectează bătăi ale inimii şi se folosesc câini dresaţi.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri