„Explozibilul din bombe, care erau pline de bucăţi metalice, este posibil să fi provenit din stocurile armatei germane, dar încă se verifică”, scrie publicaţia Welt am Sonntag, citând o sursă implicată în anchetă.
Sursa a menţionat că a fost solicitat un specialist pentru detonarea bombelor, dar acesta nu este uşor de găsit.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului Federal nu a comentat această informaţie.
Welt am Sonntag notează că poliţia s-a temut şi de alte atacuri după cel de marţi, deoarece într-un document trimis sediului central se arată că meciurile, concertele rock şi evenimentele culturale sunt vizate. Astfel, s-a dorit ca forţele de ordine să fie mai numeroase şi să se utilizeze câini pentru depistarea de explozibil.
Joachim Herrmann, ministrul de interne al landrului Bavaria, a afirmat că se intenţionează utilizarea de supraveghere video în locuri publice, iar Joachim Thomas, preşedintele asociaţiei operatorilor din stadioane, a precizat că pe viitor se va utiliza scanarea întregului corp la intrarea în arene.
Adjunctul preşedintelui sindicatului poliţiştilor, Arnold Plickert, a afirmat că forţele de ordine sunt suprasolicitate şi nu au destui oameni pentru a proteja echipele la hoteluri, astfel că acest lucru trebuie asigurat de conducerea cluburilor respective.
Marţi seară, trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia. Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanţă şi, în scurt timp, „trei încărcături explozive au fost detonate”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann.
Geamurile autocarului au fost sparte, iar fotbalistul Marc Bartra a fost rănit. Bartra a fost transportat la spital cu răni la mână şi a fost operat cu succes la braţ, în noaptea de marţi spre miercuri.