Ucraina a lansat drone care au vizat Moscova şi vestul Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Dronă
Ucrainenii au atacat mai multe ținte din Rusia, noaptea trecută, cu ajutorul dronelor. Foto: Profimedia

Ucraina a lansat o serie de drone care au vizat Moscova şi vestul Rusiei, au declarat oficiali regionali duminică dimineaţă.

„Unităţile ruse de apărare aeriană au distrus cel puţin o dronă care zbura spre Moscova”, a declarat primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Cu toate acestea, resturile de drone au declanşat mai multe incendii de scurtă durată în regiunea Lipeţk, în sud-vestul Rusiei”, a declarat guvernatorul regiunii, tot pe Telegram, potrivit News.ro. Nu au fost raportate persoane rănite.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La rândul lor, guvernatorii regiunilor Briansk şi Oryol, tot în vestul Rusiei, au declarat că unităţile de apărare aeriană din aceste regiuni au distrus mai multe drone.

În trecut, Kievul a susţinut adesea că atacurile sale aeriene au vizat infrastructuri esenţiale pentru eforturile de război ale Rusiei sau că au fost un răspuns la atacurile aeriene în curs ale Moscovei.

Adesea, oficialii ruşi nu dezvăluie amploarea pagubelor provocate de atacurile dronelor, în special asupra infrastructurii militare, de transport sau energetice.

Rusia anunță că a doborât peste 100 de drone

Ministerul rus al apărării a anunțat duminică dimineaţă că a doborât în cursul nopţii 110 drone ucrainene deasupra Moscovei şi în mai multe regiuni.

Într-o declaraţie publicată pe Telegram, ministerul a declarat că apărarea antiaeriană a interceptat 43 de drone deasupra regiunii Kursk, unde trupele ucrainene au desfăşurat o ofensivă terestră din august pentru a încerca să devieze forţele Moscovei.

27 de drone au fost doborâte deasupra regiunii Lipeţk, 18 peste regiunea Oriol şi una peste capitala Moscova, precum şi un total de 21 peste regiunile Novgorod, Belgorod şi Briansk, potrivit comunicatului citat de AFP, potrivit Agerpres.

Canalul rusesc SHOT Telegram a raportat că dronele au încercat să lovească Întreprinderea de stat Ia. M. Sverdlov din oraşul Dzerjinsk, regiunea Nijni Novgorod, la aproximativ 400 km est de Moscova.

Fabrica, unul dintre cei mai mari producători de explozibili folosiţi de forţele ruse în războiul pe care Moscova l-a lansat împotriva Ucrainei în februarie 2022, este supusă sancţiunilor din partea Statelor Unite şi a Uniunii Europene, aminteşte Reuters.

Patru pompieri au suferit răni minore din cauza schijelor într-un atac cu dronă asupra unei zone industriale din oraşul Dzerjinsk, a declarat guvernatorul regiunii, fără a preciza ţinta atacului.

Ministerul Apărării rus a declarat pe Telegram că opt drone ucrainene au fost distruse peste Nijni Novgorod. Locuitorii au raportat explozii puternice şi fum alb în zona fabricii, a informat SHOT.

Rusia anunţă aproape zilnic că a doborât drone ucrainene deasupra teritoriului său, dar de obicei în număr mai mic.

În replică, Ucraina spune că efectuează aceste lovituri, care vizează adesea situri energetice, ca răspuns la bombardamentele ruseşti pe teritoriul său.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au...
Digi FM
Mesajul lui Mihai Bendeac după ce a aflat cât a costat rochia purtată de Theo Rose la nunta ei. Fanii au...
Pro FM
Fiul cel mic al lui Michael Jackson, apariție rară în public. Blanket, surprins în Calabasas, cu prânzul la...
Film Now
Gwyneth Paltrow, sărut pasional cu Timothee Chalamet, pe platourile de la „Marty Supreme”
Adevarul
Momentul în care o dronă se îndreaptă către reședința premierului israelian. Benjamin Netanyahu: „Nimic nu mă...
Newsweek
Nemulțumit de ce pensie ai primit? Contestația se rezolvă după o perioadă uriașă de timp. De ce?
Digi FM
Bănel Nicoliță, prima apariție cu noua iubită, după patru ani de relație: „Mi-a fost alături la bine și la...
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Momentul când o broască este asaltată de doi melci. Imaginile au făcut înconjurul lumii: „Abia i se văd ochii”
Film Now
Cum arată Jean-Claude Van Damme în 2024, la 64 de ani. Își serbează ziua în 18 octombrie. 5 mariaje cu 4...
UTV
Membrii trupei One Direction sunt „complet devastati” de moartea lui Liam Payne. „Cea mai mare bucurie a lui...