Trump se laudă că-i cunoaște bine pe Putin, Kim Jong Un și Xi Jinping: „E un lucru bun să te înţelegi cu ei”

Data publicării:
Donald Trump și Kim Jong-un se privesc în ochi în timpul întâlnirii celor doi lideri la Zona Demilitarizată dintre cele două Corei.
Donald Trump și Kim Jong-un în timpul întâlnirii celor doi lideri la Zona Demilitarizată dintre cele două Corei, în 2019. Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump, care candidează pentru un nou mandat la Casa Albă la alegerile din toamnă, şi-a apărat luni relaţia cu lideri autoritari precum Vladimir Putin, Kim Jong-Un şi Xi Jinping, în interviul acordat proprietarului X, Elon Musk.

„E un lucru bun să te înțelegi cu ei, nu ceva rău”, i-a spus el lui Musk.

Trump s-a felicitat că a putut să-i cunoască pe cei trei.

„Îi cunosc pe fiecare dintre ei. Lumea va spune: „Oh, este groaznic!” Nu spun nimic de bine sau de rău. Ei sunt la vârful puterii, sunt duri, sunt inteligenţi şi îşi protejează ţara. Probabil că îşi iubesc ţara”, a susținut el.

Odată cu venirea la putere a democraţilor în ianuarie 2021, acestor lideri „nu le-a venit să creadă” ce întorsătură a putut lua SUA, a afirmat Trump, potrivit Agerpres.

În cadrul interviului acordat lui Musk, Trump a lansat, de asemenea, un atac puternic la adresa preşedintelui american Joe Biden, reproşându-i invazia rusă în Ucraina. Trump susţine că Rusia nu ar fi invadat Ucraina dacă Biden nu ar fi fost preşedinte, potrivit Business-Standard.

De altfel, nu este prima oară când Trump critică gestionarea crizei ucrainene de către succesorul său Joe Biden, iar atitudinea favorabilă a lui Donald Trump faţă de preşedintele rus a făcut în trecut obiectul unor puternice critici nu doar în SUA.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri