Compania responsabilă pentru realizarea tratamentului experimental cu anticorpi pe care l-a primit președintele SUA după infectarea cu noul coronvirus, Regeneron, a cerut agenției medicamentului din SUA (FDA) să grăbească procedura de autorizare a acestui tratament pentru ca el să poată fi folosit la scară largă în cazul bolnavilor de Covid-19, relatează Agerpres.
Acţiunile companiei Regeneron au deschis joi dimineaţă la bursă în creştere cu 2,4% după acest anunţ şi după ce Donald Trump a spus, miercuri, că anticorpii de sinteză produşi de Regeneron au avut un rol principal în ameliorarea stării sale după ce a fost testat pozitiv la noul coronavirus.
Regeneron a solicitat Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) ca anticorpul REGN-COV2 să primească autorizaţia prin procedura rapidă, până când vor exista suficiente date care să permită obţinerea autorizaţiei permanente.
Compania biotehnologică a asigurat că, odată ce va primi autorizaţia cerută, conform unui angajament al guvernului american dozele disponibile pentru pacienţii din SUA vor fi gratuite. Regeneron afirmă că la ora actuală dispune de doze pentru circa 50.000 de pacienţi, dar speră ca ''în câteva luni'' să producă doze suficiente pentru circa 300.000 de pacienţi.
Preşedintelui Trump i-a fost administrată o doză de 8 grame din acest cocktail de anticorpi la puţin timp după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi în pofida faptului că tratamentul nu este autorizat de FDA, fiind încă în stadiu experimental. Medicii i-au mai administrat preşedintelui cinci doze din antiviralul Remdesivir (autorizat de către FDA în regim de urgenţă) şi dexametazonă.
Donald Trump a fost internat vineri după ce a avut febră şi saturaţia de oxigen îi scăzuse. Dar el pare să fi răspuns favorabil tratamentului şi luni a fost externat.
Editor : Adrian Dumitru