Tânărul de 17 ani care a comis atacul din Anglia a fost acuzat de uciderea a trei fete

Data actualizării: Data publicării:
fete ucise southport
Cel trei fete ucise în atacul din Southport Foto: Site-ul poliției din Merseyside

Adolescentul de 17 ani care a atacat cu un cuțit mai multe persoane la o sală de dans din Southport, în nord-vestul Angliei, a fost acuzat de uciderea a trei fete, la o zi după violențele în stradă la priveghiul ținut pentru victime, transmite CNN.

Poliția din Merseyside a fost autorizată de serviciul de urmărire penală al Coroanei să îl inculpe pe adolescentul din Banks, Lancashire, el având trei capete de acuzare de crimă și zece tentative de crimă, după atacul din Southport din această săptămâna.

Autoritățile nu au făcut public numele tânărului, deoarece este minor. El va apărea, joi, în faţa instanţei din Liverpool, în nord-vestul Angliei. 

„Chiar dacă aceste acuzații sunt o reușită importantă în anchetă, această rămână o investigație în curs și continuăm să cooperăm cu poliția din Lancashire și cu departamentul antitero al poliției”, a spus, într-o declarație de presă Serena Kennedy, șefa departamentului de poliție din Merseyside.

De asemenea, procuroarea șefă de la procuratura Mersey-Cheshire Sarah Hammond a subliniat că „procedurile împotriva acuzatului sunt demarate și că are dreptul de la un proces imparțial”.

Bebe King în vârstă de 6 ani, Elsie Dot Stancombe de 7 ani și fetița de 9 ani Alice Dasilva Aguiar au fost înjunghiate in timp ce participau, luni la prânz, la activități pentru copii pe muzica artistei Taylor Swift, într-un club de dans din orașul Southport. Alți opt copii au fost răniți, cinci dintre ei fiind în stare critică, a anunțat poliția. Doi adulți rămân și ei în stare critică, după ce au fost înjunghiați, posibil în timp ce încercau să „protejeze” copiii, au mai spus autoritățile.

De la atac, numeroase zvonuri privind naţionalitatea sa, momentul sosirii sale în Marea Britanie sau religia sa au apărut pe reţelele de socializare. Potrivit BBC preluat de News.ro, familia suspectului este originară din Rwanda.

Autorităţile au încercat să facă apel la răbdare şi prudenţă din partea unui public care cere răspunsuri cu privire la motivele atacatorului.

Miercuri, poliţia britanică a mobilizat resurse importante pentru a preveni noi violenţe la Southport. Cu o zi înainte, au izbucnit ciocniri violente, condamnate ferm de guvern.

Deşi nu au fost raportate incidente notabile în cursul serii, o manifestaţie tensionată ca reacţie la răspunsul guvernului la atacul de luni a avut loc în apropiere de Downing Street din Londra.

Ofiţerii de poliţie au fost ţinta unor sticle aruncate asupra lor, iar mai multe persoane au fost arestate după manifestaţie, unde mulţi participanţi purtau drapele britanice pe umeri.

Marţi seara, la Southport, au izbucnit ciocniri atribuite de poliţie unor manifestanţi de extremă dreapta, pe fondul speculaţiilor online cu privire la originea suspectului atacului, al cărui motiv este încă necunoscut şi care a îndoliat oraşul de la malul mării.

Două, trei sute de persoane au provocat incendii, au aruncat cu cărămizi într-o moschee şi au intrat în conflict cu poliţia, 53 dintre acestea fiind rănite, potrivit poliţiei.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...