Iranul are o listă de foști colaboratori ai lui Trump care trebuie asasinați. Ce face SUA ca să îi protejeze (analiză POLITICO)
O duzină de asistenți de securitate națională de la Casa Albă și unii foști colaboratori ai lui Donald Trump se tem că apar pe o listă cu ținte ale Iranului, ca răzbunare pentru atacul cu dronă din anul 2020 care l-a ucis pe Qassem Soleimani, pe atunci cel mai puternic general militar iranian. Teheranul nu blufează și nu renunță prea curând, notează POLITICO.
Iranul l-a amenințat în mod deschis pe Trump și pe cei care i-au supravegheat strategia de securitate națională din ianuarie 2020, când Trump a ordonat o lovitură cu dronă ucigându-l pe Qassem Soleimani, pe atunci cel mai puternic general militar al Iranului. Teheranul a publicat videoclipuri care prezintă moartea lui Trump și ale altora care au ajutat la orchestrarea atacului Soleimani, a făcut eforturi pentru arestarea și extrădarea acestora și a emis declarații amenințătoare promițând răzbunare.
Oficialii comunității de informații americane au informat luna trecută biroul de campanie al lui Trump despre amenințările de asasinat împotriva fostului președinte din Iran, oficialii lui Trump spunând că au fost avertizați că amenințarea „s-a accentuat în ultimele luni”. Briefing-ul a urmat unor încercări de asasinare a lui Trump în această vară. Nu a fost prezentată nicio dovadă care să le lege pe acestea de Teheran.
Dar eforturile Iranului de a-l ucide pe Trump și foști înalți oficiali pe care i-a acuzat pentru lovitura Soleimani sunt și mai ample și mai agresive decât au raportat anterior, potrivit a zeci de oficiali familiarizați cu amenințarea iraniană.
„Acest lucru este extraordinar de grav”, a spus Matt Olsen, procurorul general adjunct al Departamentului de Justiție pentru securitate națională. „Iranul a arătat foarte clar că este hotărât să caute represalii împotriva foștilor oficiali în legătură cu lovitura Soleimani”.
Și, în timp ce guvernul a făcut eforturi fără precedent pentru a proteja mulți dintre acești oficiali, unii care se confruntă cu amenințări similare nu beneficiază de protecție guvernamentală.
Guvernul SUA nu are încă un plan de a-și apăra toți oficialii vizați de Iran
POLITICO a discutat cu 24 de persoane care au cunoștințe directe despre uciderea lui Soleimani sau despre amenințările care au urmat, inclusiv cu actuali și foști parlamentari americani, agenți ai Serviciului Secret, consilieri ai Congresului și înalți oficiali americani. Unii au primit anonimatul din cauza amenințărilor continue împotriva lor sau a sensibilității muncii lor.
Ei au pictat împreună o imagine a unei amenințări omniprezente de asasinat, care este mult mai concretă decât videoclipurile grafice, proclamațiile neplăcute și postările amenințătoare pe rețelele sociale care și-au găsit drumul în ochiul publicului. Ei au detaliat eforturile de hacking și supraveghere digitală împotriva foștilor oficiali și a membrilor familiei lor, avertismente personale FBI cu privire la noile amenințări din Iran, discuții din ce în ce mai tensionate despre cum să protejeze indivizii pe fondul comploturilor în desfășurare și eforturile agenților iranieni suspectați de a urmări un oficial SUA în timpul unei călătorii în străinătate.
Mulți dintre cei care au vorbit cu POLITICO susțin că guvernul SUA încă se confruntă cu amenințarea iraniană și nu a găsit încă o modalitate durabilă de a-i proteja pe toți cei care sunt expuși riscului atâta timp cât au nevoie - creând o deschidere pentru Teheran. bun cu amenințările sale.
„Au fost un număr – nu un număr mare – dar un număr de oameni care probabil ar fi considerați ținte destul de semnificative și care nu au primit aproape nici un sprijin”, a spus Megan Reiss, fost consilier pentru politici de securitate națională al senatorului Mitt Romney ( R-Utah), care a lucrat la amenințările din Iran în timpul Congresului.
Parlamentarii au adunat recent mai mulți bani pentru a ajuta departamentele de stat și de apărare să creeze un grad de protecție deja fără precedent pentru unii dintre foștii oficiali ai agenției pe care Iranul încearcă să-i ucidă, costând guvernul federal aproape 150 de milioane de dolari pe an.
Dar foștii oficiali ai Consiliului de Securitate Națională, despre care unii spun că sunt și pe lista cu ținte a Iranului, sunt în mare parte pe cont propriu. Din moment ce au lucrat pentru Casa Albă, ei cred că ar trebui să-și atragă protecția de la Serviciul Secret. Unui fost oficial al Consiliului Național de Securitate i s-a retras un detaliu guvernamental de securitate fără explicații. Un al doilea a trebuit să tragă sfori pentru a obține acea protecție, iar alții nu au primit niciodată sprijin.
Unii dintre acești oficiali cheltuiesc acum sute de mii de dolari în fiecare an pentru securitatea lor și a familiilor lor. Serviciul Secret a refuzat să comenteze informațiile.
Sean Savett, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a declarat că administrația Biden consideră amenințările Iranului o „chestiune de securitate națională de cea mai mare prioritate”. Savett a mai spus că Iranul se va confrunta cu „consecințe grave” dacă atacă orice cetățeni americani, inclusiv cei care au servit guvernul.
Chiar și asasinarea unui oficial de profil mai scăzut decât fostul președinte ar putea împinge cele două națiuni într-o criză.
„SUA ar considera că este un act de război”, a spus reprezentantul Jim Himes (D-Conn.), membru de rang înalt al Comitetului de Informații al Camerei. „Acum, cum am răspunde la asta, nu știu, dar nu ar fi o zi plăcută pentru regimul iranian”.
Administrația Trump știa că uciderea lui Soleimani duce la represalii iraniene
În calitate de șef al brațului paramilitar de elită al Iranului, Forța Quds, Soleimani a fost arhitectul războaielor proxy ale Iranului în Orientul Mijlociu. El a fost, de asemenea, un confident personal apropiat al celui mai puternic om din Iran, liderul suprem ayatollahul Ali Khamenei.
„Soleimani a fost aproape ca un fiu pentru Liderul Suprem”, a spus Ali Vaez, specialist în Iran la International Crisis Group.
Pentagonul a evaluat sub Trump că Soleimani a fost responsabil pentru moartea sau mutilarea a mii de americani în timpul războiului SUA din Irak. Acesta a susținut că lovitura cu drone din 2020 a administrației Trump împotriva lui și alți nouă militanți susținuți de Iran au oprit „planurile active” de a ucide mai mulți.
Guvernul iranian și unii juriști au pus la îndoială cât de iminente erau cu adevărat acele planuri. În orice caz, Vaez a descris lovitura drept o încălcare excepțională a suveranității în ochii Iranului.
În timp ce SUA consideră forța Quds o organizație teroristă, este privită în interior ca o parte oficială a armatei Teheranului. „Din perspectiva lor, nu poți lăsa nepedepsită uciderea celui mai înalt lider militar al tău”, a spus Vaez.
În ciuda temerilor de un război total, răspunsul imediat al Iranului la atac a fost relativ mut: un atac cu rachete balistice asupra forțelor americane staționate în Irak, care nu a reușit să ucidă niciun soldat american.
Acest lucru l-a determinat pe Trump și pe mulți dintre cei care au susținut asasinarea să se bucure de victorie, crezând că Iranul a renunțat.
Dar împuterniciții iranieni au lansat într-un ritm constant atacuri cu rachete și drone împotriva forțelor americane din Irak luni de zile după aceea, iar la un moment dat pe atunci secretarul de stat Mike Pompeo a amenințat cu retragerea Ambasadei SUA la Bagdad.
În același timp, Iranul a început să pună bazele pentru a ținti anumiți oficiali.
Ideea că Iranul ar încerca să asasineze un oficial american ca răzbunare pentru lovitura asupra lui Soleimani nu era ceva ce agențiile de informații americane anticipaseră în prealabil, au spus mulți pentru POLITICO.
Dar spionii americani au apreciat că Iranul a luat serios acest pas extraordinar aproape imediat după lovitură, trasând concluziile atât din informații secrete, cât și din declarații publice. „A fost destul de rapid”, a spus un fost oficial înalt de securitate națională, care cunoaște direct cazul Soleimani.
Cu timpul, acele amenințări au devenit mai puțin subtile.
„Cei care au ordonat uciderea generalului Soleimani, precum și cei care au comis asta ar trebui pedepsiți”, a postat Khamenei pe contul său de socializare aproape un an mai târziu, în decembrie 2020. „Această răzbunare se va întâmpla cu siguranță la momentul potrivit”.
„O fatwa pe viață”
Mulți dintre cei care au vorbit cu POLITICO au avertizat că Iranul nu are echipe sofisticate pentru atacuri și probabil că nu ar putea realiza o lovitură împotriva unui individ bine apărat în interiorul Statelor Unite.
Dar cele două tentative de asasinat împotriva lui Trump din această vară au redeschis întrebări cu privire la capacitatea guvernului de a-și proteja chiar și cei mai înalți foști oficiali. Și, au susținut unii, mecanismul guvernului SUA se adaptează încet la o nouă amenințare insidioasă din partea unui stat străin.
„Este istoric, diferit și nou”, a spus un fost oficial înalt al administrației Trump care cunoaște uciderea lui Soleimani. „Nu am avut niciodată foști înalți oficiali de securitate națională, un membru al Cabinetului, care să fi avut acest profil de risc de la un adversar străin.”
Cei care au vorbit cu POLITICO, inclusiv unii sub amenințarea Iranului, au descris eforturile de supraveghere iraniene aproape constante – în mare parte, dar nu exclusiv online – împotriva unei liste scurte de mai mult de o jumătate de duzină de foști oficiali. Aceasta include încercări de a accesa programele de călătorie și de a înțelege obiceiurile zilnice ale țintei, a spus același oficial.
Cei vizați de Iran au primit, de asemenea informări în care agenții FBI despre amenințările discrete la adresa vieții lor.
„Uneori poate fi destul de specific. Ei știu unde ești, știu tiparul tău de viață”, a spus un fost oficial înalt al Pentagonului, care cunoaște direct eforturile de asasinare, despre avertismentele FBI. „Și uneori sunt extrem de inexacte.”
„Iranienii nu sunt buni, dar sunt foarte entuziaști”, a spus fostul oficial al Pentagonului. „Și, desigur, trebuie să aibă noroc o singură dată.”
Cu toate acestea, nu este clar când și cum ar putea Iranul să își ducă la bun sfârșit răzbunarea.
Patru persoane care au discutat cu POLITICO au citat exemplul lui Salman Rushdie, autorul laureat al Premiului Nobel. La 34 de ani după ce liderul suprem al Iranului a ordonat uciderea lui Rushdie din cauza unui roman despre care el pretindea că insultă Islamul, un presupus asasin l-a înjunghiat pe Rushie de 15 ori pe scenă la un eveniment din New York.
„Când fac aceste fatwa-uri, sunt ca pe viață”, a spus primul oficial înalt de securitate națională.
Protecție non-stop pentru anumiți oficiali americani
La mai bine de patru ani de la asasinarea lui Soleimani, umbra acestei decizii încă mai planează asupra instituției de securitate națională din Washington.
Pe lângă Trump, care primește protecția Serviciului Secret în calitate de fost președinte, cel puțin șapte foști generali, diplomați și consilieri politici civili de la Casa sa Albă primesc un detaliu de securitate guvernamental 24/7, potrivit persoanelor care au vorbit cu POLITICO. Uneori, un singur detaliu de securitate include aproximativ o jumătate de duzină de oameni.
Lista este dominată de cei care au legături directe cu uciderea lui Soleimani sau cu cei din conducerea lui Trump: Mark Esper, secretarul apărării; Mark Milley, președintele șefilor de stat major comun; Paul Nakasone, șeful NSA și U.S. Cyber Command; Kenneth McKenzie, șeful Comandamentului Central al SUA; Mike Pompeo, secretar de stat; și Brian Hook, Reprezentantul Special al Departamentului de Stat pentru Iran. Milley nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Ceilalți au refuzat să comenteze.
Detaliile de securitate în curs reprezintă o precauție fără precedent pentru foștii oficiali de securitate națională. S-ar putea să nu fie însă suficient.
Iranul a aplicat sancțiuni financiare în mare măsură simbolice pe o listă mai largă de peste 50 de foști oficiali ai administrației Trump, inclusiv pe cei care beneficiază acum de protecție, și a emis „notificări roșii” Interpol pentru arestarea lor.
Unii cred că amenințarea este semnificativă pentru un subgrup al acelor oficiali ale căror imagini au apărut alături de Trump într-un videoclip de propagandă dintr-un cont de rețea socială legat de IRGC în ianuarie 2023, care promitea răzbunare pentru „făptuitorii martiriului general Soleimani”.
Doi dintre oficialii din acel videoclip rămân în guvern și trei s-au pensionat, dar se numără printre cei care primesc acum detalii de securitate. Ceilalți patru nu beneficiază de protecție guvernamentală, deși au fost evidențiați în videoclip și au primit cel puțin două briefing-uri FBI privind obligația de a avertiza cu privire la amenințările din Iran, au declarat aceștia pentru POLITICO.
Numitorul comun pentru cei patru este locul în care au lucrat: Consiliul Național de Securitate.
Majoritatea oficialilor care au protecție au lucrat pentru departamentele de Apărare și de Stat, ambele au primit finanțare suplimentară de la Congres în ultimii ani pentru a-și spori capacitatea de a împiedica comploturile de asasinare ale Iranului.
Parlamentarii au alocat recent 40 de milioane de dolari pentru Departamentul de Stat pentru a-i proteja pe Hook și Pompeo. Iar Congresul a sporit anul trecut capacitatea Pentagonului de a rambursa foștilor oficiali care au nevoie de protecție sau de a o extinde atâta timp cât există o amenințare activă. Eforturile sale costă acum aproximativ 100 de milioane de dolari pe an, a estimat un consilier al Congresului.
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough, a declarat că Departamentul Apărării „nu dezvăluie detalii privind măsurile de securitate pentru actualii sau foștii oficiali”. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că agenția nu poate discuta detalii despre operațiunile sale de protecție, conform regulamentului.
Unii susțin că Iranul ar fi mulțumit doar să ucidă pe cineva pe care îl consideră un echivalent chiar foarte mic al lui Soleimani și că nu orice oficial care a primit o amenințare ar trebui să se teamă pentru viața lui.
„Se pare că Iranul are două grupuri: oamenii pentru care asasinarea lor ar fi o răzbunare proporțională pentru Soleimani. Și apoi restul”, a spus un alt fost oficial de securitate națională.
Nu sunt doar „palavre pe internet”
Lipsa de protecție a foștilor oficiali ai Consiliului de Securitate Națională este deosebit de alarmantă, deoarece foștii oficiali de la Casa Albă au avut unele dintre cele mai apropiate întâlniri cu Teheranul.
Cel mai public și cel mai timpuriu indiciu al dorinței Iranului de a încerca să ucidă un fost oficial Trump a fost împotriva cuiva care și-a părăsit funcția înainte de lovitura lui Soleiman: John Bolton, fostul consilier pentru securitate națională al lui Trump.
Bolton a spus că a primit prima sa informare FBI despre amenințările iraniene împotriva lui la sfârșitul lui 2020 sau începutul lui 2021, urmată de o succesiune de astfel de avertismente în 2021, care au escaladat „în specificitate și nivel de îngrijorare”.
Bolton nu avea un detaliu guvernamental de securitate la momentul respectiv. Dar a simțit că are nevoie de unul. În timpul unei întâlniri cu peste 15 oficiali ai FBI, Departamentului de Justiție și Serviciului Secret, cu o săptămână înainte de Ziua Recunoștinței 2021, el a cerut ajutor. „Ei bine, apreciez că îmi spui asta, dar ce ai de gând să faci în privința asta?” își amintește că a spus.
Agenții Serviciului Secret au ridicat ideea de a cere un detaliu de securitate dedicat, a spus Bolton, și a împins Departamentul de Justiție să facă o prezentare la Casa Albă, deoarece a crezut că ar părea mai credibil din partea lor.
Departamentul de Justiție s-a conformat, iar administrația Biden a extins un detaliu de securitate al Serviciului Secret pentru Bolton în decembrie 2021. Era aproape prea târziu.
Un membru al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice din Iran a început să solicite asasini să-l omoare pe Bolton în Statele Unite la începutul lunii noiembrie a acelui an, când nu avea protecție, potrivit unei plângeri penale depuse ulterior de Departamentul de Justiție.
Cazul arată că aceasta nu este „pălăvrăgeală inactivă pe internet” sau „un caz cu un nebun care stă în subsolul mamei sale”, a argumentat Bolton, care a spus că este dispus să vorbească public despre amenințările la adresa lui, spre deosebire de alții, pentru că numele lui este deja în documentele publice.
El a numit, de asemenea, o recompensă de 300.000 de dolari pe care Iranul a pus-o pe capul său ca „insultător de mică”.
Bolton nu este singurul fost consilier pentru securitate națională care pare să fi avut o amenințare cu asasini iranieni.
Robert O’Brien, consilierul pentru securitate națională al lui Trump la momentul uciderii lui Soleimani, a călătorit la Paris în iunie 2022 pentru a primi un premiu din partea guvernului francez. Detaliul Serviciului Secret desemnat să-l protejeze pe O’Brien la acea vreme a observat doi indivizi din Orientul Mijlociu care îl urmăreau pe O’Brien în tot orașul, potrivit unui fost agent al Serviciului Secret și a două persoane familiarizate cu problema.
Ultima dată când i-au văzut pe cei doi bărbați, agentul l-a scos pe O’Brien de la o întâlnire la Ritz și l-a împins înapoi în camera lui de hotel. O’Brien a refuzat să comenteze această poveste. Nu este clar dacă amenințarea împotriva lui O’Brien s-a diminuat de atunci – chiar dacă nu mai primește protecție guvernamentală.
Într-o scrisoare trimisă lui O'Brien în iunie 2023, prin care îl informează cu privire la decizia de a nu-și reînnoi paza, directorul Serviciului Secret de atunci, Kimbery Cheatle, i-a spus că agenția îi va acorda 60 de zile pentru a „avea măsuri de securitate alternative, dacă alegeți”, conform unei copii a scrisorii. Scrisoarea nu a oferit o altă explicație pentru decizie.
Unii parlamentari republicani – inclusiv Mike Turner, președintele Comitetului de Informații al Camerei – cred că amenințarea împotriva lui O’Brien rămâne la fel de mare ca la oricare dintre foștii oficiali.
„Este un precedent periculos de a nu extinde detaliul de protecție al unui fost consilier de securitate națională în timp ce există amenințări active împotriva vieții sale”, a scris Turner într-o scrisoare către consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan în ianuarie anul trecut.
Riscul pentru Trump crește
În iulie, FBI a arestat un agent iranian care a intrat în SUA în efortul de a aranja asasinarea „o persoană politică” ca răzbunare pentru moartea lui Soleimani, a declarat Departamentul de Justiție. Individul, un cetățean pakistanez, a cercetat chiar și de la distanță un miting al lui Trump.
„Să nu existe nicio îndoială, amenințarea cu care regimul iranian îl vizează pe [Trump] este mai reală ca niciodată”, a declarat Marco Rubio, membru de top în Comitetul de Informații al Senatului, într-un comunicat.
Vineri, biroul de campanie al lui Trump a cerut avioane militare, restricții de zbor în jurul mitingurilor și reședințelor sale și alte protecții în lumina amenințării iraniene cu asasinarea.
Savett, purtătorul de cuvânt al NSC, a declarat că „Președintele Biden și-a reiterat directiva conform căreia Serviciul Secret al Statelor Unite ar trebui să primească toate resursele, capacitatea și măsurile de protecție necesare pentru a aborda acele amenințări în evoluție la adresa fostului președinte”.
Administrația Biden spune că a trimis și Teheranului avertismente să înceteze orice complot împotriva lui Trump și a foștilor oficiali americani.
Plată pentru pază din buzunarul propriu
Serviciul Secret i-a spus lui O’Brien să-și asigure propria securitate. O’Brien cheltuiește sute de mii de dolari pentru securitate privată, inclusiv un bodyguard personal; sisteme avansate de alarmă la domiciliu, camere și balistică; și contrasupravegherea digitală, potrivit a trei persoane familiarizate cu problema.
Apărarea lui O’Brien este robustă, insistă acei oficiali, dar nu ar trebui să fie nevoit să-și asume singur povara. O’Brien a fost clasat pe locul al doilea pe lista sancțiunilor Iranului după Milley și pe locul al doilea în videoclipul de propagandă din ianuarie 2023. El a primit patru briefing-uri separate de la FBI, a spus una dintre cele trei persoane.
„Securitatea ar trebui să se bazeze pe nevoie”, a spus Jason Chaffetz, un fost parlamentar republican din Utah și un prieten apropiat al lui O’Brien. „Continuă să-i spună că este în fruntea listei de amenințări în curs de desfășurare. Deci credem sau nu comunitatea de informații?”
Ceilalți trei oficiali ai Consiliului de Securitate Națională care au apărut în videoclipul de propagandă din ianuarie 2023 se găsesc într-o situație dificilă similară cu O’Brien: îngrijorat că Iranul vine după ei – și fără nicio agenție care să îi sprijine.
Oficialii au lucrat direct sub conducerea lui O’Brien: Matt Pottinger, consilierul adjunct al lui Trump pentru securitate națională, și doi înalți oficiali ai Consiliului de Securitate Națională care au supravegheat portofoliul Iranului: Victoria Coates și Robert Greenway.
Greenway, Pottinger și Coates au primit cu toții cel puțin două briefing-uri de la FBI de când și-au părăsit mandatul și cheltuiesc sute de mii de dolari în fiecare an pe securitate fizică și digitală, au declarat aceștia pentru POLITICO.
Toți trei au spus că cred că amenințările împotriva lor merită o anumită protecție guvernamentală – deși nu la amploarea pe care o primesc oameni precum Pompeo sau McKenzie. Ei își fac griji că Iranul le va considera ținte ușoare dacă guvernul nu ia măsuri pentru ei și îndeamnă guvernul să facă mai mult pentru a-i proteja – sau, mai bine, să descurajeze Iranul. Cei trei au scris Departamentului de Justiție în iulie 2023 pentru a cere unele protecții de bază, cum ar fi sprijinul pentru securitatea cibernetică.
Departamentul de Justiție nu a răspuns niciodată direct, spun cei trei, dar i-a răspuns lui Rubio, care a preluat cazul în numele lor. Într-o scrisoare din iunie 2023 adresată lui despre amenințările la adresa celor trei oficiali, procurorul general adjunct Slade Bond i-a spus lui Rubio că departamentul este „conștient și profund îngrijorat de această categorie de amenințări”. Bond a mai spus că DOJ transmite scrisoarea lui Rubio „agențiilor guvernamentale corespunzătoare” care decid cine merită protecție.
Casa Albă determină pe cine protejează Serviciul Secret
Casa Albă, care determină pe cine protejează Serviciul Secret, nu a răspuns la întrebări în mod specific despre O’Brien și ceilalți oficiali lipsiți de protecție.
Atât Coates, cât și Greenway au spus că Iranul le-a piratat e-mailurile cel puțin o dată de la lovitura Soleimani, iar FBI-ul i-a spus recent lui Pottinger că l-au vizat hackeri care lucrează pentru Garda Revoluționară Islamică din Iran. În cazul lui Coates, conturile personale de e-mail ale celor doi copii ai săi au fost, de asemenea, sparte în același timp. O firmă de criminalistică digitală pe care a angajat-o din banii ei a stabilit că Iranul se află în spatele activității, a spus aceasta.
„Pot avea grijă de mine, dar ei nu sunt obișnuiți cu asta”, a spus Coates despre copiii ei.
La rândul său, Pottinger a spus că nu a fost implicat de fapt în planificarea loviturii Soleimani, iar Iranul pare să-l fi legat de incident pe baza unui articol de știri din 2021 care a susținut în mod fals că este.
Totuși, el crede că mulți americani nu iau suficient de serios eforturile Iranului din cauza disprețului lor față de Trump. „Ar putea fi la fel de ușor băieții lui Biden”, a spus Pottinger, care a susținut că asasinarea lui Solemani a fost o decizie deliberată și responsabilă care a salvat vieți americane.
Îngrijorarea lui Pottinger este că China, Rusia sau grupurile teroriste sunite și șiite se vor simți încurajate de răspunsul slab al administrației Biden la amenințarea cu asasinarea și vor viza oficiali americani individuali, în încercarea de a-i înfrânge împotriva politicilor care nu le plac.
„Nu vrem oficiali de securitate națională care sunt rahat de pui”, a spus el.
Editor : M.I.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News