Trump pozează în martir al democraţiei și îi atacă pe democrați: Nancy Pelosi s-a întors împotriva lui Biden. „E nebună ca o ploșniță”

Data actualizării: Data publicării:
d trump la microfon, cu bandaj pe ureche
Donald Trump se prezintă ca un martir: „Am încasat un glonț pentru democrație”. Foto: Profimedia

Donald Trump a prezentat tentativa de asasinat împotriva sa ca pe un act de sacrificiu, în timpul unui eveniment de campanie la care au participat mii de susţinători entuziaşti. El spune că a „încasat un glonţ pentru democraţie”. Între timp, rana suferită la ureche după ce s-a tras asupra lui a început să se vindece „corect”, potrivit fostului său medic de la Casa Albă, Ronny Jackson.

După ce a intrat în arena din Grand Rapids, Michigan, înconjurat de numeroşi agenţi Secret Service, Trump a vorbit despre împuşcături, menţionând că democraţii îl acuză adesea că este o ameninţare la adresa democraţiei.

„Săptămâna trecută, am încasat un glonţ pentru democraţie. Ce am făcut eu împotriva democraţiei?”, a spus el în fața mulțimii de fani, potrivit AFP, preluată de News.ro.

Bandajul alb proeminent pe care l-a purtat în timpul convenţiei republicane a fost înlocuit cu un plasture discret de culoarea pielii.

Mulţi dintre cei prezenţi la evenimentul de sâmbătă din statul Michigan au declarat pentru BBC că tentativa de asasinat, care a ucis, de asemenea, un participant şi a rănit alte două persoane, nu îi va opri să îşi arate sprijinul pentru candidatul republican la preşedinţie. Unii au spus că au venit din cauza împuşcăturilor.

Miting în spațiu închis

Spre deosebire de mitingul din Pennsylvania, evenimentul din Grand Rapids a avut loc în interior, permiţând ofiţerilor de securitate să monitorizeze cu atenţie cine intră şi să elimine ameninţările din afara mitingului.

În discursul său, Trump a mulţumit „miilor şi miilor” de oameni care au venit să îl vadă „aproape exact” la o săptămână după tentativa de asasinat.

„Mă aflu în faţa voastră doar prin voinţa lui Dumnezeu atotputernic”, a spus el, repetându-şi convingerea că intervenţia divină l-a salvat de la moarte.

Trump a râs în mod frecvent de preşedintele democrat Joe Biden, considerându-l slab. El i-a ironizat pe democraţii de rang înalt, inclusiv pe Nancy Pelosi, pentru că au încercat să îl convingă pe Biden să renunţe la candidatura sa pentru realegere.

Proaspăt venit de la convenţia de nominalizare din Milwaukee, unde şi-a consolidat puterea în Partidul Republican, Trump a apărut în Grand Rapids împreună cu noul său vicepreşedinte, senatorul J.D. Vance din Ohio.

„Habar n-au cine este candidatul lor”

Trump i-a atacat pe democraţi, spunând că aceştia au vrut să îl elimine pe Biden de pe listă după ce a câştigat nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale.

„Ei au câteva probleme. Numărul 1, habar n-au cine este candidatul lor”, a spus Trump în râsete şi huiduieli. „Acest tip merge şi obţine voturile, iar acum vor să le ia”.

Referindu-se la Pelosi, Trump a spus: „Ea s-a întors împotriva lui ca un câine. Este la fel de nebună ca un gândac”.

Steven Cheung, un purtător de cuvânt al campaniei Trump, când i s-a cerut să comenteze remarca lui Trump despre „câine”, a scris: „Hahahahahahahahaha”.

Rana de la ureche se vindecă „corect”

Rana la ureche suferită de Donald Trump, după ce s-au tras focuri de armă împotriva sa la un miting de campanie în urmă cu o săptămână, a fost adâncă de doi centimetri, iar acum se vindecă, a declarat fostul său medic de la Casa Albă, Ronny Jackson.

„Glonţul a trecut la un centimetru de cap şi a lovit partea superioară a urechii drepte”, a scris Ronny Jackson într-o notă de o pagină postată pe contul său oficial X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Trecerea glonţului „a produs o rană de 2 cm lăţime care s-a extins până la suprafaţa cartilaginoasă a urechii. Iniţial, a existat o sângerare semnificativă, urmată de o umflătură accentuată a întregii părţi superioare a urechii”, adaugă fostul medic, în prezent membru al Camerei Reprezentanţilor.

Potrivit acestuia, umflătura a scăzut între timp, iar rana „începe să se vindece corect”.

Fostul medic de la Casa Albă se distinsese în 2018 lăudând cu multe superlative robusteţea fizică şi „genele grozave” ale lui Donald Trump, asigurând că dacă ar fi avut „o dietă mai sănătoasă în ultimii 20 de ani, ar fi putut trăi până la 200 de ani”.

La scurt timp după acest episod, Donald Trump l-a numit la conducerea Departamentului pentru Veterani, dar Ronny Jackson a fost nevoit să refuze în urma unor acuzaţii potrivit cărora ar fi distribuit medicamente în mod necorespunzător şi ar fi fost uneori beat la serviciu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale