Trump ameninţă că se retrage de la dezbaterea televizată cu Kamala Harris. Democrații vor să fie folosite „microfoanele fierbinţi”

Data actualizării: Data publicării:
Kamala Harris / Donald Trump
Donald Trump vrea să îi întindă mai multe „capcane” Kamalei Harris în încercarea de a-i exploata slăbiciunile în această campanie electroală. Foto: Profimedia Images

Campaniile lui Donald Trump şi Kamala Harris s-au confruntat luni cu privire la dezbaterea televizată dintre cei doi, programată luna viitoare, iar candidatul republican ameninţă că se va retrage complet de la dezbatere, sugerând că reţeaua ABC, care ar trebui să găzduiască discuţia, este părtinitoare. Neînțelegerile au pornit de la insistențele echipei democrate, care dorește să revină la practica microfoanelor lăsate deschise în timpul dezbaterii televizate.

„De ce aş face dezbaterea împotriva Kamalei Harris la acea reţea?”, a scris Donald Trump duminică seară într-o postare pe reţelele sociale, acuzând televiziunea ABC de părtinire. „Rămâneţi pe recepţie!!!”, şi-a îndemnat el fanii, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Kamalei Harris, Brian Fallon, a declarat luni că staff-ul de campanie al vicepreşedintei doreşte ca televiziunea ABC să menţină microfoanele candidaţilor deschise pe tot parcursul dezbaterii. În ultima dezbatere prezidenţială, care a avut loc în luna iunie între Joe Biden şi Donald Trump, la CNN, microfonul a rămas închis pe durata în care vorbea oponentul.

Aşa-numitele „microfoane fierbinţi” îi pot ajuta sau afecta pe candidaţii politici, surprinzând uneori comentarii spontane, care nu sunt destinate publicului.

În campania din 2020, Trump avea obiceiul să intervină la dezbateri peste contracandidatul său, să-i întrerupă răspunsurile, ceea ce făcea ca dezbaterea să fie greu de urmărit.

La dezbaterea din iunie, s-a convenit ca microfoanele candidaţilor să fie închise în timp ce vorbeşte adversarul, dar dezbaterea s-a dovedit a fi un dezastru pentru preşedintele Joe Biden, pe atunci candidat la realegere, pentru că Donald Trump a putut să strecoare afirmaţii false care nu au fost contracarate.

Trump: „Nu contează pentru mine”

„Vicepreşedinta este pregătită să facă faţă minciunilor şi întreruperilor constante ale lui Trump în timp real. Trump ar trebui să înceteze să se mai ascundă în spatele butonului mute”, a spus Fallon.

Consilierul principal al campaniei Trump, Jason Miller, a declarat că au fost deja conveniţi pentru dezbaterea de la ABC, care este prevăzută pentru începutul lunii septembrie, aceiaşi termeni ca la dezbaterea de la CNN din iunie, care a avut microfoanele pe mute, adăugând: „Am spus că nu există nicio modificare a regulilor convenite”.

Însă Trump a declarat ulterior reporterilor că preferă ca microfonul său să rămână pornit, adăugând că nu i-a plăcut să-i fie tăiat data trecută. El a mai spus că nu se pregăteşte prea mult pentru confruntarea cu noul său rival democrat, vicepreşedinta Kamala Harris.

„Nu contează pentru mine. Aş prefera să-l am, probabil, pornit. Dar înţelegerea a fost că va fi la fel ca data trecută”, a spus Trump.

„Nu pierd mult timp cu asta. Cred că toată viaţa mea m-am pregătit pentru o dezbatere”, a adăugat Trump.

„Nu poţi să-ţi bagi în cap cunoştinţe, 30 de ani de cunoştinţe într-o săptămână. Deci, există o mică pregătire pentru dezbatere, dar întotdeauna am făcut-o mai mult sau mai puţin cam în acelaşi mod”, a mărturisit fostul showman.

Reprezentanţii ABC, precizează Reuters, nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

JD Vance și Tim Walz vor avea și ei o confruntare

Kamala Harris a obţinut nominalizarea democraţilor după ce preşedintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidenţială luna trecută. Ea a declarat că va participa la dezbaterea din 10 septembrie găzduită de ABC News, convenită anterior de Biden şi Trump.

Joe Biden a făcut presiuni pentru ca dezbaterile să aibă loc mai devreme decât se organizau de obicei, în speranţa de a-şi impulsiona campania şi de a atrage atenţia asupra lui Trump. Însă prestaţia sa slabă la confruntarea din 27 iunie a declanşat o stare de alarmă în cadrul partidului său, iar câteva săptămâni mai târziu, a anunţat că renunţă la candidatura pentru realegere.

Trump a propus şi o altă dezbatere, găzduită de Fox News pe 4 septembrie, despre care a spus ulterior că va fi o dezbatere televizată la care vor participa doar el şi gazda Sean Hannity, întrucât campania lui Harris a spus nu.

Candidaţii la funcţia de vicepreşedinte, senatorul republican JD Vance şi guvernatorul democrat de Minnesota Tim Walz, sunt programaţi să aibă o confruntare la 1 octombrie pe CBS News.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Un primar din județul Constanța cere plaje gratuite pentru localnici și turiști: „Vrem ca plajele să fie cu...
Newsweek
Care pensionari se vor trezi cu pensie tăiată lunile viitoare? Au luat la recalculare prea mult!
Digi FM
Ce riști dacă vinzi terenuri cu valoare mare? Experiența unui român verificat de ANAF
Digi World
Ce a declanșat vibrații de 9 zile, care au zguduit Pământul, și valuri tsunami înalte cât Statuia Libertății...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Helen Mirren, dezvăluiri despre filmarea scenelor intime cu Harrison Ford: „A trebuit să pretind că sunt...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...