Șefa Secret Service a demisionat după tentativa de asasinare a lui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
Hearing on Attempted Assassination of Trump
Directorul Secret Service al SUA, Kimberly Cheatle, a fost audiată în Congresul SUA, unde a recunoscut că au existat probleme „semnificative” și „colosale” cu securitatea la mitingul unde a participat Trump. Foto: Profimedia Images

Directorul Secret Service al SUA, Kimberly Cheatle, și-a prezentat demisia, pe fondul deficiențelor de securitate legate de recenta tentativă de asasinare a fostului președinte Donald Trump, potrivit surselor CNN.

Demersul are loc în timp ce legislatorii și un organism de supraveghere internă a guvernului avansează cu investigații privind gestionarea de către agenție a protecției lui Trump și modul în care un bărbat înarmat a fost aproape de a-l ucide pe candidatul republican la președinție, la un miting în Pennsylvania de luna aceasta.

Au existat apeluri bipartizane în Congres pentru demisia sa și o presiune din partea legislatorilor republicani pentru punerea sa sub acuzare. Congresmenii au fost deosebit de indignați după ce aceasta a depus mărturie publică luni în fața Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților, unde nu a dorit să răspundă la multe dintre întrebările comisiei.

În timpul apariției sale în Comisie, Cheatle a recunoscut că au existat probleme „semnificative” și „colosale” cu securitatea la miting, dar a respins totuși cererile de demisie.

„Cred că sunt cea mai bună persoană pentru a conduce Secret Service în acest moment”, a declarat Cheatle luni.

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a declarat reporterilor că demisia era deja așteptată înainte de audiere.

„Acum trebuie să repunem lucrurile în ordine”, a spus Johnson. „Trebuie să reconstruim credința și încrederea poporului american în Secret Service ca agenție. Acesta are o responsabilitate extrem de importantă în protejarea președinților, a foștilor președinți și a altor oficiali din ramura executivă și avem mult de lucru”.

După tentativa de asasinat, inițial Cheatle a afirmat răspicat că nu va demisiona. Ea a fost numită de președintele Joe Biden la conducerea Secret Service în 2022.

Într-un interviu acordat CNN săptămâna trecută, Cheatle a declarat că agenția a fost „singura responsabilă” pentru conceperea și punerea în aplicare a securității la locul mitingului din Pennsylvania, unde atacatorul acum decedat a tras asupra lui Trump de pe un acoperiș nesecurizat, la doar câteva sute de metri de scena mitingului.

Gloanțele au ratat de puțin capul lui Trump, iar incidentul s-a soldat cu moartea unui participant la miting și rănirea altora.

Pe măsură ce s-au aflat mai multe despre circumstanțele tentativei de atac, Secret Service a fost interogat cu privire la modul în care a asigurat protecția lui Trump în acea zi, inclusiv cu privire la eșecul de a controla accesul la acoperiș și la modul în care agenția a gestionat informațiile, transmise de forțele de ordine locale înainte de atac, care îl identificau pe presupusul asasin ca fiind o persoană care acționa în mod suspect în jurul zonei de desfășurare a mitingului.

Secret Service și forțele de ordine din Pennsylvania, care au contribuit la eforturile de securitate ale mitingului, au fost uneori în dezacord în ceea ce privește relatările lor despre ceea ce s-a întâmplat și cine a fost responsabil pentru probleme.

Cheatle s-a angajat să coopereze pe deplin cu agenția sa în cadrul anchetelor congresionale și interne ale guvernului privind abordarea Secret Service în acea zi.

Cheatle a renunțat la un post de manager al securității globale la PepsiCo pentru a prelua funcția de director al USSS și, înainte de perioada petrecută în sectorul privat, a lucrat în cadrul Secret Service timp de 27 de ani.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor a fost...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Suma uriașă pe care Adele ar fi trebuit să o primească dacă și-ar fi prelungit turneul. De ce a preferat să...
Film Now
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil...
Adevarul
O țară NATO își întărește granițele: „dinți de dragon” și „arici” vor bloca eventualele invazii rusești
Newsweek
VIDEO De ce au aterizat două avioane F-35 de 110.000.000$ pe o autostradă în coasta Rusiei?
Digi FM
Dezvăluiri despre cei doi fii „secreți” ai lui Vladimir Putin. Au doar cinci și nouă ani, trăiesc în lux, dar...
Digi World
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul"...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale