O femeie care a intrat la facultate înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial a obținut diploma de master la 105 ani

Data publicării:
Virginia Hislop a absolvit facultatea la 105 ani
Virginia Hislop a intrat la facultate în 1936, dar a fost nevoită să își abandoneze studiile din cauza izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial. Captură foto: X

Virginiei Hislop i-a luat 83 de ani să obțină diploma de master de la Universitatea Stanford. Acum, la vârsta de 105 ani, ea a absolvit facultatea pe care a început-o înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit The Guardian.

„Doamne, am așteptat mult timp pentru asta”, a spus Hislop pășind pe scenă pentru a primi diploma. Ea a fost aplaudată de familia ei, de nepoții ei și de studenții promoției 2024.

Daniel Schwartz, decanul Școlii de Educație din cadrul Universității Stanford, și-a amintit cum îi era teamă să nu îi dea lacrimile când a prezentat-o pe scenă pe Hislop.

„Până să ajung la partea lacrimogenă, publicul a izbucnit în urale și a aplaudat în picioare”, a povestit Schwartz. „Virginia a primit educație la o vârstă fragedă, dar nu și-a primit diploma. Este o oportunitate grozavă să ne întoarcem și să sărbătorim o viață dedicată educației.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Hislop a trebuit să își abandoneze studiile la Stanford la începutul anului 1941, atunci când logodnicul ei, George, a fost chemat la armată pentru a participa la al Doilea Război Mondial.

Neputând să își termine dizertația, Hislop și-a întrerupt studiile și a uitat de universitate, având mai apoi să se mute la Washington ca să își crească familia.

Când ginerele ei a contactat universitatea, însă, el a descoperit că dizertația finală nu mai era obligatorie pentru a obține diploma. Hislop putea să absolve universitatea la zeci de ani după ce a început-o.

„Am făcut munca asta timp de ani de zile și este frumos să fiu recunoscută”, a spus ea pentru site-ul universității.

Hislop și-a început studiile la Stanford în 1936, atunci când s-a înscris pentru obținerea diplomei de licență în educație. Câțiva ani mai târziu, ea și-a atins obiectivul și a trecut imediat la masterat, împinsă de ambiția de a preda după terminarea universității.

În 1941, Hislop, ca multe alte femei din SUA, a fost forțată să renunțe la carieră pentru a se putea concentra pe viața de familie în sprijinul soțului ei și al mișcării de mobilizare pentru război.

La vremea aceea, eforturile făcute pentru sprijinirea vieții de familie erau considerate sacrificiul suprem în America, iar Hislop a plecat de la Stanford, s-a căsătorit cu George înainte ca acesta să fie trimis pe front și au petrecut luna de miere în Oklahoma, în apropiere de baza militară unde își făcea serviciul militar George.

Saracina Littlebird announces play about Indian Jurisdiction at Stanford University
Hislop a început să studieze la Universitatea Stanford în 1936. Foto: Profimedia Images

După terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, cuplul s-a mutat la Yakima, Washington, acolo unde și-au crescut cei doi copii.

Cu toate că nu și-a mai îndeplinit niciodată visul de a preda, Hislop consideră că s-a folosit de ceea ce a învățat pentru a „îmbunătăți oportunitățile educaționale cu fiecare ocazie pe care am avut-o”.

Schwartz a spus despre Hislop că este „o susținătoare înverșunată a egalității și oportunității de a învăța”, atunci când i-a înmânat diploma mult meritată după mulți ani de așteptare.

„Pentru multă lume, diploma este o dovadă a reușitei și a fost grozav să putem să celebrăm pe cineva căruia i-a păsat atât de mult de educație și și-a dedicat viața pentru educația altor persoane”, a spus Schwartz.

„Cu toate că i-am dat diploma, ea ne-a dat de fapt ceva în ziua aceea.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale