Kamala Harris și-a ales vicepreședintele în cursa pentru Casa Albă: Tim Walz, un veteran care poate atrage mai mulți alegători

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0896476994
Tim Walz a fost anunțat candidat pentru funcția de vicepreședinte din partea Partidului Democrat, reprezentând un partener de cursă pentru Kamala Harris capabil să atragă voturi din partea conservatorilor. Foto: Profimedia Images

Candidatul Democraților la prezidențiale, Kamala Harris, l-a ales marți pe guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, pentru a-i fi partener-candidat la funcția de vicepreședinte, acesta fiind un promotor de vârf al politicilor progresiste și un vorbitor simplu din inima Americii pentru a ajuta la câștigarea votanților albi din mediul rural, au declarat persoane familiare cu această chestiune pentru Reuters.

Cine este Tim Walz

Walz, în vârstă de 60 de ani, veteran al Gărzii Naționale a Armatei SUA și fost profesor, a fost ales în 2006 în Camera Reprezentanților a SUA într-un district cu orientare republicană și a fost în această funcție timp de 12 ani, înainte de a fi ales guvernator al statului Minnesota în 2018. 

În calitate de guvernator, Walz a promovat o agendă progresistă care include mese școlare gratuite, obiective pentru combaterea schimbărilor climatice, reduceri de taxe pentru clasa de mijloc și extinderea concediilor plătite pentru lucrătorii din Minnesota. 

Walz a pledat mult timp pentru drepturile de reproducere ale femeilor, dar a afișat și o tendință conservatoare în timp ce reprezenta un district rural în Camera Reprezentanților a SUA, apărând interesele agricultorilor și susținând drepturile de a deține arme. 

Harris, fiica unor imigranți din Jamaica și India, alegea astfel alături de ea un politician popular din Vestul mijlociu al SUA, al cărui stat natal votează în mod sigur pentru democrați în alegerile prezidențiale, dar este de asemenea aproape de Wisconsin și Michigan, două state câmpuri de luptă cruciale în alegeri.

Walz este văzut capabil să se conecteze cu alegătorii albi din mediul rural, care în ultimii ani au votat în mare parte pentru republicanul Donald Trump, rivalul lui Harris pentru Casa Albă.  

Staff-ul de campanie speră că vasta carieră a lui Walz în Garda Națională, cuplată cu o carieră de succes ca antrenor de fotbal american în liceu, și videoclipurile cu glume vor atrage astfel de alegători care nu sunt încă dedicați unui al doilea mandat Trump la Casa Albă.  

Harris, în vârstă de 59 de ani, a reînviat speranțele Partidului Democrat de a obține o victorie electorală de când a devenit candidatul acestuia, după ce Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a pus capăt pe 21 iulie candidaturii sale pentru a fi reales, confruntat cu presiunea partidului.  

Walz a fost relativ necunoscut la nivel național până când căutările pentru un posibil vicepreședinte al lui Harris s-au încins. Profilul lui a crescut de atunci. Membru popular al Congresului, se pare că a beneficiat de sprijinul puternicei foste președinte a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, care a avut un rol esențial în convingerea lui Biden să părăsească cursa.  

Harris și Walz se vor confrunta cu Trump și cu contracandidatul său JD Vance, de asemenea un veteran militar din Vestul mijlociu, în alegerile din 5 noiembrie.  

Susținând-o pe Harris, uneori cu o șapcă de baseball și un tricou de camuflaj, Walz i-a atacat pe Trump și pe Vance ca fiind „ciudați”, o insultă care a fost preluată de campania lui Harris, de rețelele sociale și de activiștii democrați. 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Obligatoriu pentru toți românii cu centrale termice de apartament. Cât plătești pentru această procedură...
Digi FM
Anunțul făcut de avocații gimnastei americane Jordan Chiles
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
De ce l-a omis Dem Rădulescu pe unul dintre frați, în biografia sa? A învățat germana în gară
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu